100 cele mai frumoase muzee ale lumii
100 cele mai frumoase muzee ale lumii este o carte enciclopedie. Este cartea care te plimbă prin cele mai frumoase muzee. E o carte care te invită la plimbare. În vacanțe, nu reușim să vedem câte muzee ne-am dori. Pe unele le-am bifat și am citit detalii în carte. Pe altele mi-aș dori să le vizitez. Cartea oferită de editura ALL m-a făcut să visez cu ochii deschiși. Când am terminat-o de parcurs, mă simteam ca după o vacanță.
100 cele mai frumoase muzee ale lumii cartea care te invită la plimbare
Răsfoind cartea, nu de puține ori, mi-am dorit să plec în vacanța Căci asta simți. O invitație la plimbare, la vizitat! O invitație de a descoperi cele mai mari comori ale lumii.
Cartea e frumos structurată:
- Europa,
- America de Nord,
- America de Sud,
- Africa,
- Australia.
Colecția Habsburgilor
Această colecție se află în Muzeul Kunsthistoriches din Viena. Conține lucrări de dinainte de anul 1800. În acea perioadă, ilustrarea calendarelor era un bun prilej pentru pictori de a aborda diverse teme. Cartea orelor a ducelui a fost împărțită în 6 perioade. El înfățisa oamenii și activitățile anului. Verde pentru culegerea fânului, Galben pentru culesul grânelor. Alb pentru iarnă. 3 dintre tablouri se regăsesc în Muzeul din Viena. Semper a proiectat clădirea la cererea împăratului Franz Joseph I. Semper a fost un maestru al arhitecturii.
În anul 1891, muzeul și-a deschis porțile pentru public. Este un edificiu impunător. Operele de artă găzduite aici datează din 1800. Ne putem bucura ochii cu lucrări de artă olandeză, germană, franceză, spaniolă.
Trăirea secretă
Operele lui Joan Miró pot fi admirate în muzeul din Barcelona care îi este dedicat. Arta lui Miró dorește să provoace. A studiat arta cu perseverență și sete de cunoaștere. În perioada marilor revolte estetice, Miró a intrat în contact cu mișcarea cubistă. Pe lângă acest stil, el a mai creat și în stilul fovist.
Miró a vrut să sublinieze prin operele sale că este catalan, invocând tradiții catalane. A devenit un reprezentant al artei moderne. În 1975, Miró a înființat Fundația Miró la Centrul pentru Studii de Artă Contemporană din Barcelona. Aici a adunat toate operele sale. Și-a dorit să creeze un spațiu potrivit pentru a-și expune operele. Clădirea este albă care combină elemente tradiționale catalane cu modernismul clasic.
Galeria de Artă a Boemiei
Galeria Castelului din Praga reunește o colecție mică, dar de valoare de picturi cehe. Aici sunt peste 70 de exponate. Capodopere de artă europeană. Hans von Aachen, manierist, a ajuns la curtea împăratului în Rudolf în 1552. El a fost numit pictor de curte. Așa s-a născut stilul manierismul rudolfian. Adică un stil de pictură perfect din punct de vedere tehnic.
Cea mai cunoscută pictură din colecția Castelului de la Praga este lucrarea lui Tizian.
la capitolul muzee nu m-ai nimerit. Desi sunt din Bucuresti, n-am ajuns niciodata la Muzeul Satului. De vizitat am vizitat Antipa si Muzeul de istorie, dar si muzeul taranului roman unde am facut practica vreo 3 luni. Din afara n-am vazut nimic.
Nu am vizitat prea multe muzee, insa inca mai am timp. Sa mai creasca putin baietelul nostru si mergem impreuna.
NU ma pot lauda ca am vizitat prea multe muzee. Doar cel de la Vatican. Mi-ar placea insa sa merg la mai multe sau macar sa imi iau cartea asta si sa le vizitez virtual.
Hmmm…din nefericire nu pot spune ca am vizitat prea multe muzee…Doar in scoala cand mergeam in excursie…
Eu in afara muzeelor din orasul meu(Brasov) nu am vizitat nici unul, deoarece in concediu prefer alte activitati.
cartea aceasta mi-ar face mare placere, este exact pe gustul meu!
Muzeul Louvre m-a impresionat, arta e la ea acasa. Dar fiecare muzeul este frumos, ascunde comori alese care asteapta sa fie desoperite.
Eu am vizitat Palatul Papilor din Avignon – Franta si mi s-a parut deosebit! In general sunt pasionata de arta si incerc sa vizitez cat mai multe locuri 🙂
Cred ca ar trebui sa citesc cartea pentru a realiza ce muzee celebre am vizitat. In general vizitez tot ce prind, dar rar gasesc un ghid care sa-mi explice mai multe despre locul vizitat. Cred ca aceasta carte e o investitie foarte buna, mai ales pentru cei care se plimba mult.
Nu prea sunt genul care sa viziteze muzee … daca stau bine sa ma gandesc, nu prea vizitez deloc. :)) Imi place sa ma plimb, sa merg la anumite activitati, dar la muzee nu ma pasioneaza, poate cel de ceara. 😀
Toate muzeele sunt interesante si daca esti doar un picut atent, poti sa ramai cu amintiri deosebite, de la sutele de oameni care au strans intr-un singur loc toate acele minunate exponate.
Pfff., ce rusine pe mine 🙁 am vizitat un muzeu si nici de ala nu-mi aduc aminte cum se numeste.
La noi in tara am vizitat muzee, in strainatate nu pentru ca nu prea am fost plecati.
Interesanta carte, merita avuta in biblioteca!
sper sa ajung sa vizitez macar 10 din ele…
iMI place sa vizitez muzee dar nu ma dau in vant dupa ele, daca totusi au cate ceva interesant sau sunt din alte tari atunci intru negresit