Ziua Nationala a Pasiunilor

pasiuneaVrem , nu vrem, ajungem la un moment dat in viata sa intram in monotonie si sa facem totul din rutina si fara nicio pasiune. Nu pentru toti job-ul reprezinta ceea ce ne-am dori sa facem. Suntem unici, fiecare in felul nostru, dar avem ceva in comun, un hobby.

Ce este un hobby? Un hobby este definit ca o pasiune pentru o activitate.

Termenul francez pentru hobby este violon d’Ingres (Vioara lui Ingres). Explicatia ? Pictorul francez, Jean Auguste Dominique Ingres, avea ca si pasiune cantatul la vioara.
Ce hobby-uri sunt ?
Fotografia, colectiile de timbre, autografe, carti, diferite sporturi si arte, gatitul, gradinaritul, cititul si multe altele.

Cu ce te ajuta sa ai un hobby ? Este un moment in care te poti relaxa, facand ceea ce iti place, prinzi putere, esti mai energic, si te simti mai bine stiind ca din cand in cand iti poti indeplini “o dorinta”, sa poti sa faci ceea ce iti place. Exista in lume o multime de Zile Nationale, una mai ciudata decat cealalata. Ca de exemplu “Ziua Nationala A Veveritelor” , “Ziua Nationala a Complimentelor”, ” Ziua Nationala a Imbratisatului”.

De ce sa nu avem si noi una ?

La initiativa lui Doru Panaitescu, Federatia “Urmeaza-ti Pasiunea” a propus infiintarea Zilei Nationale A Pasiunilor. Se doreste ca ea sa fie in a 3 a Vineri din Septembrie.
Prima etapa este strangerea semnaturilor pe data de 13 septembrie.
Etapa a doua – s-a propus ca in data de 18 septembrie, chiar daca nu va fi zi libera, sa avem macar o ora libera, de la 4 pm la 5 pm ce va fi dedicata pentru a cauta pe net informatii despre hobby-ul tau.
Iar etapa finala, demersurile necesare pentru a Aborda Guvernul pentru ca Ziua Pasiunilor sa devina legala, anual.

Tu cat de des ai timp pt hobby-ul tau ? Te-ar ajuta sa ai o zi nationala ?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.