Unghii îngrijite

Unghii îngrijiteMenținerea unghiilor într-o stare de perfectă curățenie este nu numai o regulă de igienă, dar și o cerință de ordin estetic.

Se curăță murdăria adunată sub unghii până ce ele rămân perfect albe, operație pe care o vom efectua cât mai des. De asemenea, săptămânal se impune pilirea lor sub forma preferată. Porțiunea liberă a unghiei poate fi frecată cu un creion alb. Dacă sub unghii au pătruns substanțe colorate, vom înfășura o pilă cu o bucată de vată sau un bețișor de urechi înmuiat în soluție de sare de lămâie, suc de lămâie sau apă oxigenată. Și vom freca pielea de sub unghie.

Pentru îndepărtarea pielițelor, vom introduce unghiile, timp de 10 minute, în apă cu săpun și apoi cu o forfecuță specială procedăm la tăierea lor. Desigur că la efectuarea acestei operații este necesar să luăm toate măsurile de asepsie, deoarece deseori, printr-o îndepărtare prea brutală a pieliței, pot survenii infecții. De aceea, unele persoane preferă să nu o taie după înmuiere, ci să o îmăpingă spre bază. Formarea acestor pielițe poate fi împiedicată cu suc de lămâie. Pielea degetelor din jurul unghiilor va fi frecată cu piatră ponce, iar degetele îngălbenite de la fumul de țigară vor fi frecate cu felii de lămâie, apă oxigenată.

Persoanele care nu obișnuiesc să-și lăcuiască unghiile, le vor lustrui cu o periuță specială sau cu o bucățică de material. De preferat ca fiecare femeie să aibă în poseștă o trusă pentru a putea remedia imediat micile defecte ale unghiilor. Cele care preferă unghiile colorate, pentru ca lacul să țină mai mult, vor șterge unghiile în prealabil cu acetonă. Lacul de unghii aduce o o reală frumusețe mâinilor, cu condiția să fie aplicat pe unghii impecabile. Cu ajutorul lacului putem atenua anumite imperfecțiuni. De exemplu, la unghiile prea late se poate aplica lacul lăsând marginile nelăcuite. Culoarea lacului va fi aleasă în armonie cu rujul, cu îmbrăcămintea, cu machiajul. Persoanele ale căror mâini lasă de dorit vor prefera lacul incolor.

Unghiile fragile se pot trata cu băi de ulei calde, apoi se vor unge cu cremă. Se va renunța la folosirea lacului. Cauza fragilității fiind deseori carența în anumite substanțe din organism, care pot fi completate printr-un regim alimentar și medicamentos adecvat, se va apela la medicul specialist. Eventualele modificări ale unghiilor mai pot apărea în anumite procese maldive, ceea ce impune de asemenea consultarea medicului.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.