Partenerii au drepturi egale și țin să menționez acest lucru de la început. Știu că bărbații consideră gătitul și menajul, spălatul și călcatul hainelor, îngrijitul copiilor treabă de femeie. Am auzit asta de prea multe ori, din partea prea multor bărbați. Și stau și mă întreb, care este treaba bărbatului dacă femeia face tot? Nu am înțeles de unde și până unde unele treburi sunt treburi de femeie și unele de bărbați. Adică un bărbat nu poate să spele vasele, să aspire și să șteargă praful? Nu cred că e chiar atât de greu. Am observat că dacă unui bărbat nu îi place să facă un lucru atunci va spune ”asta este treabă de femeie”. Dar dragilor, orice treabă pe care o facem noi o puteți face și voi trebuie doar să vreți să ne ajutați. Bărbatul se plânge mereu că femeia e mereu ocupată, că e mereu obosită, că îl neglijează, că nu are timp de el. Păi cum să aibă timp de el când treburile casnice îi ocupă tot timpul după cele 8-10 ore de job?
De câte ori v-ați gândit să o ajutați? De câte ori i-ați spus soției să plece în oraș să se relaxeze și să preluați dvs toate treburile casnice? Nu faceți lucrurile de mântuială pentru că ea când va sosi acasă se va apuca să le facă așa cum trebuie și va fi dezamăgită că a avut încredere că soțul ei va putea face treabă bună.
Știu că bărbații nu acordă o atenție și o importanță atât de mare curățeniei și gătitului, dar vă place să strălucească casa de curățenie și să aveți mereu la cină cele mai alese preparate, dar toate acestea necesită timp și energie. O femeie nu va face niciodată treburile pe jumătate, întotdeauna pentru ea treaba e gata când toate strălucesc și sunt la locul lor. Așa suntem noi, femeile.
Dacă treburile casnice s-ar împărți între soți, ați termina treaba mult mai repede și v-ar rămâne timp și pentru voi. Alegeți-vă treburile casnice care vă plac, unii bărbați preferă să facă curățenie, să spele băile sau să calce hainele, sau să ajute în bucătărie. Orice ajutor e binevenit, indiferent cât e de mic. O adevărată gospodină prima dată își face treaba în casă și apoi se îngrijește pe ea, casa și familia ocupă locul întâi. După ce termină toată treaba, mai are energie să se ocupe și de ea.
Noi am încercat să ne împărțim treburile casnice în așa fel încât să terminăm cât de repede și să avem timp și pentru noi, și pentru activități împreună, să nu ne pierdem o zi întreagă doar cu astfel de treburi. În plus, unele treburi le puteți face peste săptămână, nu trebuie să vă aglomerați weekend-ul.
Treaba făcută în doi merge mult mai repede și poate fi o experiență interesantă!
Ce părere aveți?
Si noi le impartim, mai ales de la aparitia Anastasiei. dar acum ma gandesc serios sa angajez pe cineva care sa se ocupe de treburile astea, pentru ca si aasa timpul nostru impreuna s-a redus considerabil…
Sotul meu ma ajuta, uneori asteapta sa ii dau indicatii, dar ne miscam rapid. Uneori ne certam nitel inainte pentru ca se incapataneaza in unele idei iar mie nu-mi place sa fac intr-un fel… si argumentam, apoi dupa ce e totul stabilit suntem o echipa buna :))
Ioana – nu esti singura si noi ne gandim serios la asta. Sunt atat de multe persoane care fac menaj si avand in vedere cat timp putem economisi astfel, preturile sunt chiar rezonabile.
Mihaela – da, si eu sunt fixista, unele lucruri trebuie facute intr-un anumit fel. Dar uneori il las sa vad cum face si daca rezultatul e bun, nu mai zic nimic.
Al meu nu face nimic .Am doi copii de crescut cu el suntem 4 muncesc merg dimineata si ies seara si sunt rupta de oboseala din partea lui nu am nici cel mai mic sprijin .(((((
Încearcă să discuți cu el, cu vorbă bună și calm, și încearcă să-l implici în treburile casnice și în joaca cu cei mici.