Te invit la un puzzle!

ppuzzle

Adulți și copii ne place să ne jucăm! De ce? Pentru că ne stimulează imaginația, ne ajută să ne relaxăm și să uităm de toate. Îmi plac jocurile care reușesc să mă deconecteze de la realitate, iar de când timpul meu liber îl petrec cu nepoțica mea, am descoperit că există destul de multe jocuri care mă atrag. Zilele trecute, Karina m-a rugat să o ajut la un puzzle și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut cât de repede găsește piesele și cu câtă rapiditate le potrivește.

După ce a învățat să potrivească puzzle-uri simple formate din câteva piese, i-am adus câteva mai complicate și a trebuit să ne jucăm împreună. I-am promis că în timp ce lucrăm puzzle-ul, am să-i spun și povestea pentru ca timpul să treacă mai frumos și să o determin să termine cât mai repede. Știți cât de rapid se plictisesc cei mici de un joc dacă sunt lăsați singuri și dacă nu reușim să le captăm atenția cu povestea din spatele jocului. La final, când mai aveam câteva piese de pus, Karina nu m-a mai lăsat să o ajut, îmi tot spunea „Fac singură, fac singură!”

Ca adult, spun mereu că nu am timp liber, nu am timp de pierdut jucându-mă, sunt atât de multe lucruri de făcut mereu. Dar după ce m-am jucat de câteva ori cu Karina, m-a atras atât de mult și m-am relaxat atât de bine, încât în momentul în care am ajuns acasă, am intrat pe site-ul Noriel  și am comandat câteva puzzle-uri pentru mine! Seara sau în weekend, după ce reușesc să-mi termin treaba, înainte de culcare, îmi las câteva minute bune pentru joacă. Îmi deschid un puzzle, le prefer pe cele cu piesaje de vis, de vacanță și tot potrivind piesă după piesă, mă gândesc la o nouă destinație de vacanță! Eu, de exemplu, caut marginile și încerc să fac prima dată conturul, abia apoi încerc să construiesc mijlocul, mi se pare mai simplu. Am observat că unii sunt tentați să facă bucăți din imagine și apoi să le unească. Fiecare cu stilul lui!

Știați că primul puzzle a fost creat în 1760 de către John Spilsbury, un gravor britanic și cartograf, care a alcătuit o hartă dintr-o bucată de lemn, a tăiat conturul fiecărei țări și astfel îi învăța pe copii, geografia. După ce această metodă a devenit populară în rândul publicului, acest tip de ajutor în predare a rămas utilizarea principală a puzzle-uri până în anul1820.

 Știați că cel mai mare puzzle realizat, care a și intrat în Cartea Recordurilor, are 551.232 de piese cu o dimensiune de 2,5cmx2,5cm și la final imaginea a avut o dimensiune de 14,85m x 23,20m? A fost nevoie de 1.600 de studenți, care s-au împărțit în 800 de echipe, ei au lucrat la acest puzzle de la ora 7 am și au terminat puțin după miezul nopții. Acest puzzle a fost realizat în Vietnam și a detronat puzzle-ul realizat în Singapore, care avea „doar” 212,323 de piese.

Sunt curioasă, tu când ai făcut ultima dată un puzzle?

 Sursă foto

Un comentariu la „Te invit la un puzzle!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.