Cea mai mare iubitoare de supă-cremă de ciuperci
Mă declar cea mai mare iubitoare de supă-cremă de ciuperci. Îmi place să o încerc în localurile unde merg să mănânc. Dar îmi place la nebunie să o și pregătesc. Pentru mine, gătitul este o joacă și o relaxare. Prin urmare, zilele trecute am testat o nouă rețetă. Mai bine zis, am inventat o rețetă.
Există multe rețete, însă eu am ales să le combin pentru a obține ceva pe placul meu. O rețetă rapidă, dar rezultatul să fie gustos și sățios, dar și sănătos. Nu respect aproape niciodată o rețetă în totalitate. Mereu găsesc ceva de schimbat, de îmbunătățit. Supa-crema a fost genială, prin urmare împărtășesc cu voi, rețeta mea.
Ingrediente necesare supă-cremă de ciuperci:
Ingredientele sunt cele mai importante când pregătim o mâncare. De calitatea și prospețimea lor, depinde rezultate final.
- 1 kg mix de ciuperci – eu am optat pentru mix congelat de ciuperci
- 3 morcovi,
- 2 rădăcini pătrunjel,
- 1 ceapă albă
- smântână pentru gătit,
- sare, piper,
- pătrunjel verde.
Mod de preparare supă-cremă de ciuperci:
Etapa1:
Ciupercile proaspete sunt o bună alegere pentru supa-cremă. Important este să fie mix de ciuperci pentru mai multă aromă. Din acest motiv, eu am ales mix de ciuperci congelate. Acestea sunt cuburi din diverse ciuperci, inclusiv hribi care dau o aromă aparte, supei.
Morcovii și pătrunjelul rădăcină se curăță de coajă și se spală bine. Dăm pe răzătoarea mare și punem totul într-un bol. Separat, cuțărăm, spălăm și tocăm bine ceapa.
Într-o tigaie, punem ulei de măsline și călim puțin ceapa tocată. Adăugăm morcovii și pătrunjelul. Lăsăm să se înmoaie puțin și adăugăm ciupercile.
Etapa 2:
Adăugăm sare și piper, lăsăm totul să se pătrundă bine. Nu e nevoie să adugăm apă. Legumele și ciupercile, chiar și cele proaspete, lasă suficientă zeamă. Când legumele sunt fierte, le tocăm cu blenderul.
Eu pun jumătate din cantitate în blender și toc la viteza maximă. Mi se pare mai comod și mai practic, să toc câte jumătate din cantitate. Astfel, mă asigur că obțin o cremă fină.
Etapa 3:
Pun compoziția în oala de supă și pun înapoi pe foc. Adaug treptat smântână lichidă. Eu am folosit de la Lăptăria cu caimac, dar și o parte de Panna Cucina de la Sterilgarda. Combinația a fost perfectă. Am mai pus sare și piper după gust, pătrunjel verde pentru prospețime. Am lăsat să dea un clocot la foc mic, toate, împreună. Pentru 30 de minute, am lăsat să se ”odihnească” pentru mai multă aromă.
*Se pune smântână lichidă în funcție de cât de lichidă o doriți. La reîncălzire, va fi nevoie să adăugați puțin lapte.
Servire supă-cremă de ciuperci
Nouă ne place să o savurăm cu crutoane de pâine integrală cu maia. De cele mai multe ori, prăjesc și bacon afumat. Nu ne lipsește nici parmezanul ras pe deasupra. Pentru mai multă prospețime și culoare, presară și pătrunjel verde proaspăt tocat.
Un preparat culinar aromat și sățios. Îl prepar și vara, și iarna. Este potrivit indiferent de sezon. Apreciat de toți musafirii, se cere mereu supliment.
Si noua ne place mult supa crema de ciuperci, de fapt cam toate supele crema. Am inceput cu ele pentru ca a mica nu voia sa manance legumele din supe si apoi am ramas setata asa.
Și mie îmi place la nebunie supa cremă de ciuperci și supele cremă în general. Problema e că mie îmi iese ceva mai închisă la culoare… Deci să înțeleg că smântâna o deschide? Eu nu am pus niciodată smântână…
Exact, smântâna lichidă, cea care se folosește pentru paste, ajută și la gust și la culoare.
Wow! Trebuie sa o încerc! Ai dreptate, chiar pare foarte ușor de pregătit și foarte gustoasa. Sunt mare fan, în general.
Multumim pentru rețetă!! 🤗
Mie personal nu imi plac ciupercile dar sotului meu ii prepar aceasta supa crema si ii place foarte mult. Si eu o prepar cam la fel! Sa aveti pofta!
Mulțumim pentru rețetă,voi face și eu.
Cred ca e tare buna, mie imi place mult supa crema de legume, preferata mea.
Îmi place supa cremă de ciuperci. O să încerc rețeta ta, o să folosesc smântână vegetală pentru gătit ❤
Mulțumim pentru rețeta. Chiar sunt în căutarea unei rețete supe de ciuperci și pe gustul meu. O sa i încerc și pe a ta.
Arată foarte bine. Eu recunosc că n-am încercat până acum să fac supe cremă, e o idee bună.
Iubesc supele cremă, însă o supă cremă de ciuperci încă nu am încercat să fac. Cred că urmează să încerc rețeta ta, fiindcă pare delicioasă.
Eu nu pot spune ca am o supa crema preferata, dar al meu adora supa crema de ciuperci, de dovleac si de mazare.
Îmi place supa cremă de ciuperci, dr nu am mai mâncat de mult.
Tocmai mi-ai dat o idee pentru zilele următoare! Nu am ciuperci, dar merg l cumpărături şi încerc reţeta ta.
Cred ca patrunjelul da un gust asa de aromat si fain! Sunt mare fan ciupercute iar patrunjelul este printre preferatele mele. Multumesc de reteta!
Desi imi plac supele crema, supa crema de ciuperci nu am gustat niciodata. Cred ca voi incerca reteta ta, mai ales ca ador ciupercile.
Am în ercat o singura data si nu pot sa zic ca m a dat pe spate dar poate cine stie, mai incerc.
Mie imi plac mult ciupercile, dar supa crema nu prea le fac pentru ca nu iese culoarea asta frumoasa, ca la tine. Bine, eu folosesc ciuperci brune… ca imi place mai mult la gust.
Arata delicios, o voi incerca si eu zilele viitoare.