Cea mai bună supă-cremă de ciuperci – rețetă rapidă

Cea mai mare iubitoare de supă-cremă de ciuperci

Mă declar cea mai mare iubitoare de supă-cremă de ciuperci. Îmi place să o încerc în localurile unde merg să mănânc. Dar îmi place la nebunie să o și pregătesc. Pentru mine, gătitul este o joacă și o relaxare. Prin urmare, zilele trecute am testat o nouă rețetă. Mai bine zis, am inventat o rețetă.

Există multe rețete, însă eu am ales să le combin pentru a obține ceva pe placul meu. O rețetă rapidă, dar rezultatul să fie gustos și sățios, dar și sănătos. Nu respect aproape niciodată o rețetă în totalitate. Mereu găsesc ceva de schimbat, de îmbunătățit. Supa-crema a fost genială, prin urmare împărtășesc cu voi, rețeta mea.

Ingrediente necesare supă-cremă de ciuperci:

Ingredientele sunt cele mai importante când pregătim o mâncare. De calitatea și prospețimea lor, depinde rezultate final.

  • 1 kg mix de ciuperci – eu am optat pentru mix congelat de ciuperci
  • 3 morcovi,
  • 2 rădăcini pătrunjel,
  • 1 ceapă albă
  • smântână pentru gătit,
  • sare, piper,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare supă-cremă de ciuperci:

Etapa1:

Ciupercile proaspete sunt o bună alegere pentru supa-cremă. Important este să fie mix de ciuperci pentru mai multă aromă. Din acest motiv, eu am ales mix de ciuperci congelate. Acestea sunt cuburi din diverse ciuperci, inclusiv hribi care dau o aromă aparte, supei.

Morcovii și pătrunjelul rădăcină se curăță de coajă și se spală bine. Dăm pe răzătoarea mare și punem totul într-un bol. Separat, cuțărăm, spălăm și tocăm bine ceapa.

Într-o tigaie, punem ulei de măsline și călim puțin ceapa tocată. Adăugăm morcovii și pătrunjelul. Lăsăm să se înmoaie puțin și adăugăm ciupercile.

Etapa 2:

Adăugăm sare și piper, lăsăm totul să se pătrundă bine. Nu e nevoie să adugăm apă. Legumele și ciupercile, chiar și cele proaspete, lasă suficientă zeamă. Când legumele sunt fierte, le tocăm cu blenderul.

Eu pun jumătate din cantitate în blender și toc la viteza maximă. Mi se pare mai comod și mai practic, să toc câte jumătate din cantitate. Astfel, mă asigur că obțin o cremă fină.

Etapa 3:

Pun compoziția în oala de supă și pun înapoi pe foc. Adaug treptat smântână lichidă. Eu am folosit de la Lăptăria cu caimac, dar și o parte de Panna Cucina de la Sterilgarda. Combinația a fost perfectă. Am mai pus sare și piper după gust, pătrunjel verde pentru prospețime. Am lăsat să dea un clocot la foc mic, toate, împreună. Pentru 30 de minute, am lăsat să se ”odihnească” pentru mai multă aromă.

*Se pune smântână lichidă în funcție de cât de lichidă o doriți. La reîncălzire, va fi nevoie să adăugați puțin lapte.

Servire supă-cremă de ciuperci

Nouă ne place să o savurăm cu crutoane de pâine integrală cu maia. De cele mai multe ori, prăjesc și bacon afumat. Nu ne lipsește nici parmezanul ras pe deasupra. Pentru mai multă prospețime și culoare, presară și pătrunjel verde proaspăt tocat.

supă-cremă de ciuperci

Un preparat culinar aromat și sățios. Îl prepar și vara, și iarna. Este potrivit indiferent de sezon. Apreciat de toți musafirii, se cere mereu supliment.

Vouă vă place să serviți supă-cremă de ciuperci? Dar vă place și să o pregătiți? Aveți o altă rețetă sau secrete pentru o supă mai gustoasă? Împărtășește cu noi!

18 comentarii la „Cea mai bună supă-cremă de ciuperci – rețetă rapidă”

  1. Și mie îmi place la nebunie supa cremă de ciuperci și supele cremă în general. Problema e că mie îmi iese ceva mai închisă la culoare… Deci să înțeleg că smântâna o deschide? Eu nu am pus niciodată smântână…

    Răspunde
  2. Cred ca patrunjelul da un gust asa de aromat si fain! Sunt mare fan ciupercute iar patrunjelul este printre preferatele mele. Multumesc de reteta!

    Răspunde
  3. Mie imi plac mult ciupercile, dar supa crema nu prea le fac pentru ca nu iese culoarea asta frumoasa, ca la tine. Bine, eu folosesc ciuperci brune… ca imi place mai mult la gust.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.