Statiunea Sovata este ideala pentru a petrece o vacanta minunata atat in timpul verii cat si pe timp de iarna.
Frumoasa Statiune Sovata se gaseste in depresiunea Praid-Sovata, la o altitudine de 500m. Statiunea Sovata este o statiune balneoclimaterica cu sezon permanent, fiind atestata din anul 1595 ca “loc tamaduitor”, dar doar in anul 1850 a fost recunoscuta ca statiune balneara.
Aici la Sovata este cel mai mare lac heliotermic din lume si este unic in Europa. El s-a format in anul 1875, in urma unor alunecari de teren, lacul are o adancime de 17,5 m, iar in timpul verii temperatura apei din lac este de 40-50 grade la o adancime de 1,5 – 2 m.
Ce afectiuni putem trata la statiunea Sovata ? Statiunea Sovata se recomanda pentru pentru tratamentul bolilor ginecologice, afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine, boli cardiovasculare.
Iata cu ce dotari iti sta la dispozitie Statiunea Sovata :
- Bai calde, in cada sau bazin, cu apa minerala sarata prelevata din lacuri
- Tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald
- Bazine pentru kinetoterapie
- Instalatii pentru electroterapie si hidroterapie
- Saune
- Sali de gimnastica medicala
- Plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis
Statiunea nu dezamageste nici iubitorii sporturilor de iarna, aici ei se pot relaxa la schi pe cele doua partii : una pentru incepatori si copii si una de nivel mediu, partia de schi se afla la 6 km de statiune, partie dotata cu telescaun.
Distanta dintre marile orase si obiectiv :
- Satu Mare – Sovata – 335 km
- Cluj-Napoca – Sovata – 165 km
- Oradea – Sovata – 315 km
- Timisoara – Sovata – 427 km
- Iasi – Sovata – 270 km
- Sibiu – Sovata – 155 km
- Bucuresti – Sovata – 363 km
Daca tot te afli prin zona, iti recomand sa vizitezi si Salina Praid, care se afla la 6 km de Sovata si localitatea Corund ce te incanta cu o arta populara traditionala.
Poti sa iti surprinzi partenerul/partenera cu un sejur la Sovata de Ziua Indragostitilor!