Soția din Paris de Paula McLain recomandare lectură

12

Soția din Paris de Paula McLain – roman de dragoste

Soția din Paris m-a cu gândul la o poveste de dragoste. Însă nu știam cât de tumultoasă va fi această poveste. Nici nu știam că personajul principal este Ernest  Hemingway. Poveștile de dragoste sunt frumoase. Dar aceasta ne ține cu sufletul la gură. E o dragoste diferită de tiparele clasice.

A venit momentul să citesc ceva diferit de tot de până acum. Acest roman de dragoste mi-a ținut mintea ocupată, departe de războaie și multă suferință fizică. Acum durerea e de altă natură. Dar povestea e frumoasă și trebuie citită, în liniște. Cartea o puteți comanda de pe Libris. La categoria Beletristică veți găsi și alte titluri atractive.

Soția din Paris – o poveste de dragoste atipică

Când spui Paris, te gândești la povești de dragoste romantice. Când spui Paris, te gândești la oameni iubitori de artă, artiști, scriitori, poeți. Cartea le combină frumos pe toate. Chiar dacă povestea de dragoste este atipică, vă va atrage. Paula McLain scrie frumos, te atrage să citești povestea.

Soția din Paris este povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway și Hadley Richardson. Ei au format cuplul teribil al anilor 1920. Și a fost unul dintre cele mai cunoscute cupluri din istoria literaturii americane.

Hadley era domnișoară bătrână la 28 de ani. Și-a pierdut ambii părinți și mai are aproape doar o soră. Își dorește o familie, dar se consolează cu gândul de mătușă singură. Chiar când se consola cu această idee, îi apare în viață Ernest.

Ernest a luptat în război, deși are doar 21 de ani. S-a întors acasă întreg, deși cu multe răni fizice și psihice. Dacă rănile fizice se vindecă, cele psihice îl vor urmări toată viața. Uneori e stabil și un om minunat. Câteva minute mai târziu, plânge ca un copil, devine iritat. Speră că dacă se va căsători, va scăpa de multe temeri. Așa se face că o cere în căsătorie pe Hadley fără să stea pe gânduri. Consideră că având pe cineva în grijă, va uita de temerile sale. Deși încep o viață frumoasă împreună, necazurile și provocările nu îi vor ocoli.

Soția din Paris – uneori strică să vrei prea multe

Ernest își dorește să scrie tot mai bine. Cere sfatul unor prieteni în domeniu. Primește multe sfaturi și încearcă să țină cont de ele. Își dorește să ajungă cunoscut și muncește mult pentru asta. Hadley este soția iubitoare care îl așteaptă acasă cuminte. Toată viața ei se învârte în jurul lui. Iar când el mai trebuie să plece, ea se simte incompletă. Își pune problema cum s-ar descurca fără el.

Oare va trebui să se învețe să se descurce singură? Își va spune cuvântul, diferența de vârstă și de mentalitate, dintre ei? Va ajunge Ernest Hemingway celebru, dar cu ce preț? Cu ce sacrificii?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Romanele astea de dragoste nu prea ma prind pe mine… prefer altfel de gen de carti. Insa daca este o poveste de dragoste atipică poate poate are carte o sansa si la mine :))

  2. Amm citit-o. Nu stiu.. am avut un amalgam de sentimente, de la furie si frustrare, la tristete si in cele din urma un sentiment de impacare.
    Ai descris-o excelent, cred ca o caut in biblioteca sa o rasfoiesc nitel.

  3. Nu stiu daca se va descurca singura, dar cred ca multe femei ar trebui sa invete sa se descurce si singure si sa nu fie dependente. Ar fi interesant sa vad care este finalul cartii

  4. Coperta ma atrasese si pe mine la aceasta carte, ca si titlul,, dar nu am luat-o pana acum. Nu aveam habar ca e vorba de o poveste de dragoste celebra. Acum mi-o doresc cu atat mai mult.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
city break în Sibiu
Ai nevoie de o pauză? Alege un city break în Sibiu!

Nevoie de o pauză? Alege city break în Sibiu! City break în Sibiu poate fi o bună alegere dacă simți...

Close