Și exteriorul casei contează!

Amenajarea casei este o provocare pentru fiecare dintre noi. Se pune mult accentul pe detalii și culori, decorațiuni. Însă majoritatea fac o mare greșeală. Uită de aspectul exterior al casei. Fiind extrem de încântați de noua casă și de tot ce e nou, uită de exterior. Însă să nu uităm că primul impact vizual îl reprezintă exteriorul casei. Musafirii veniți în vizită, vor vedea prima dată casa dinafară. În plus, nu uitați, o casă cu un exterior deosebit se face mai ușor remarcată și e mai ușor de găsit de către prieteni!

Nu am să înțeleg niciodată oamenii care neglijează exteriorul casei, curtea și împrejurimile casei.

Casa noastră, interior și exterior, trebuie să fie într-o armonie totală. De cele mai multe ori, oamenii își pierd răbdarea și nu mai acordă importanță exteriorului. Accentul și mare parte din buget se concentrează pe interior. Este adevărat că locuim în interiorul casei și trebuie să fie complet dotat și mobilat pentru a ne simți confortabil. Dar asta nu înseamnă că fațada casei merită să fie uitată.

Pune accentul pe detalii și la exteriorul casei!

De la culoarea casei la tipul de decorativă, de la accesorii utile, dar potrivite stilului casei, cum ar fi acestea, până la ghivece cu flori, sau decorațiuni în funcție de sărbătoare.

Cum a fost situația la noi?

 • Culorea – deși sunt mare fan culori calde de nude, pentru exterior am vrut dintotdeauna decorativă de culoare albă. Am evitat galben pentru că atrage multe insecte, iar vara când stai pe terasă, pot fi destul de enervante. Am considerat că o culoare tare nu este potrivită pentru exteriorul unei case. Veți zice că alb se murdărește repede. Vă spun că o decorativă de calitate și bine aplicată, poate fi spălată cu jetul și se duce toată murdăria de pe ea. În câteva minute, casa arată ca nouă.
 • Lămpile de exterior – am găsit aici niște lămpi mai moderne și elegante, potrivite cu stilul casei și al teraselor. Avem nevoie de lumină multă pe terase deoarece petrecem mult timp afară, vara, cu prietenii. Dacă aveți scări, vă recomand să vă puneți lămpile cu întrerupător cap-scară. Vă spun din experiență. Nimic nu e mai neplăcut decât să urci sau cobori scări în beznă.
 • Ghivece de ceramică cu flori și arbuști – terasele și scările caselor, intrările în casă, arată atât de bine cu flori care să înfrumusețeze exteriorul. Câteva ghivece suspendate cu flori curgătoare. Ghivece decorative de ceramică pentru arbuști sau trandafiri tufă. Nu uitați însă că florile au nevoie de atenție, îngrjire și apă. Cumpărați doar atâtea flori câte vă permite timpul să îngrijiți. Tot din experiență o spun.
 • Decorațiuni de sărbătoare – sărbătorile de iarnă sunt momentul când fațada casei devine vedetă. Ea este împodobită cu luminițe, beteală, figurine cu Moș Crăciun, reni, cadouri. Însă și de Paști, casa poate fi decorată cu câteva coșuri cu ouă colorate, iepurași de pluș sau din nuiele, coronițe frumoase din flori pe ușă. Decorațiunile pe terasă și în curte, pot fi variate în funcție de anotimp și de sărbătoare.

Iată care a fost cel mai frumos decor văzut!

Eram în Italia, pe lângă orașul Padova și ne plimbam printr-un sat. Am zărit la un moment dat o curte plină cu panglici roz, fundițe roz și baloane multe. Iar pe poartă era o ramă foto cu o poză și scria ”Azi, s-a născut fetița noastră!”

Care este cel mai frumos decor văzut de voi într-o curte? Cum v-ați aranjat exteriorul casei? Pe ce detalii ați pus accentul?

Foto

 

31 thoughts on “Și exteriorul casei contează!”

 1. Cred ca noi inca n.am evoluat atat de mult ca sa ne decoram casa cand se naste un copil. Mi.a placut ideea! Mie mi.ar place o culoare neutra, alb sau un gri deschis pentru exterior, cu ceas din acela vintage pus undeva si nu prea multe ghivece

  Reply
  • Ceasul vintage si-l doreste foarte mult sotul meu. Sunt de acord cu ~nu foarte multe ghivece~ ca patitul nu stie nimeni. E mult de lucru, trebuie ingrijite si intretinute. An de an cumpar tot mai putine flori 😀

   Reply
 2. Acest articol ar fi fost extrem de util daca stateam la casa. Sotul viseaza la acest lucru si chiar am trecut pe lista importanta de dorinte.
  Ai dreptate cu alegerea culorilor, desi primul gand ar fi: alb? Nu, nici gand, insa chiar se poate spala cu usurinta sau in caz contrat, imediat se gaseste alternativa de cumparat. In schimb daca este colorat, pana gasesti combinatia perfecta, se vad si urme, deja se strica farmecul.
  Ador florile de exterior, clar trebuie sa am, acelea mi-ar face zilele senine. La decorul tau as adauga un balansoar, multa verdeata si eu citind o carte. 🙂
  Acum trebuie sa ma trezesc la realitate si sa realizez schita casei mele.

  Reply
  • Da, balansoarul, asa e! Inca mai cautam un model potrivit cu designul casei.
   Legat de casa si de schita, daca ai nevoie de ajutor sau intrebari, te ajut cu mare drag. Sotul meu lucreaza in constructii si toata informatia mi-e proaspata in minte. Am si cateva articole, poate te ajuta.

   Reply
  • Eu am căutat luni întregi idei și încă mă sfătuiesc cu prietenul nostru care are firmă de amenajări interioare. Nu fac nimic pe grabă, aleg mereu cu calm, dup ce mă sfătuiesc cu soțul și cu specialistul. O să mai fac articole cu idei de amenajări grădini/curți.

   Reply
 3. Nici mie nu-mi plac oamenii care nu fac lucrurile cum trebuie. Stii vorba aceea,, afara gardul, in spate leopardul,, sau ceva de genul. Un artiol foarte util pentru toata lumea.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.