Sfaturi pentru a alege bicicleta ideală

Tot mai multe persoane aleg să folosească o bicicletă pentru deplasare. Fac acest lucru pentru a evita aglomerația sau pentru a minimiza costurile. Unii își cumpără bicicletă și pentru a face mai multă mișcare. Dacă te gândești și tu să-ți cumperi o bicicletă, indiferent de scop, e bine să ții cont de câteva detalii.

Pe piață, găsim o mulțime de modele, tu trebuie să alegi bicicleta ideală pentru tine. Unele sunt de cursă, altele de viteză, alege în funcție de nevoile tale. Gândește-te cât de des plănuiești să mergi cu ea, pentru ce vei folosi bicicleta și cât de mult ești dispus să investești în ea.

Cum alegem bicicleta ideală pentru noi?

Ideal este să știi să te dai pe bicicletă sau să înveți pe una potrivită ție. Exersează pe una basic și abia apoi merită să investești într-una mai performantă. Informează-te cum alegi corect mărimea bicicletei și începe căutarea de aici.

**Determină scopul bicicletei pentru tine

Este important să știi pentru ce vei folosi bicicleta, deplasare în oraș, drumuri pe munte, prin pădure. Există biciclete standard, cele de modă veche cu o singură viteză și frână simplă, ideală pentru oraș. Bicicletele BMX sunt pentru ciclism de competiție, aici e nevoie de experiență. Mai sunt și bicicletele de oraș, pentru mersul pe piste/trotuar. Acestea au un ghidon care permite pilotului o gamă largă de poziții ale mâinilor pentru confort sporit.

Tare apreciate sunt bicicletele de munte concepute pentru utilizare off-road, cadre compacte, manevrabilitate stabilă, anvelope late, ghidon înalt pentru o poziție dreaptă.

**Analizează raportul calitate preț

Prețul unei biciclete variază în funcție de tipul dorit, calitatea acesteia. Unele biciclete oferă mai mult spațiu pentru a adăuga diverse accesorii necesare, coșuri, genți, sticle apă sport. Vei transporta și copilul cu bicicleta? Atunci pentru fixarea scaunului trebuie să investești într-un cadru compatibil cu bicicleta ideală.

Dacă vei folosi bicicleta zilnic pentru a merge la job, investește într-una de calitate superioară. Da, sunt mai scumpe, dar vor rezista mai mult timp și sunt mult mai sigure.

bicicleta ideală

**Găsește bicicleta ideală pentru tine

Este important să găsești bicicleta potrivită pentru tine. Asigură-te că înălțimea de încadrare e setată pentru tine. Ghidonul este setat pentru a-ți fi comod. Dimensiunea cadrului și înălțimea scaunului determină confortul. Deci alege o bicicletă la care reglajele să se facă cu ușurință. Ar trebui să poți atinge ușor picioarele pe pământ și ai un control asupra bicicletei. Și nu trebuie să fie prea grea. Fii atent și la dimensiunea roților, ele pot îmbunătăți viteza, dar mersul pe bicicletă poate fi mai dificil.

**Testează bicicleta înainte de a o achiziționa

Ți-ai găsit bicicleta ideală și ești decis să o cumperi. Înainte de a plăti, solicită magazinului să faci un ”drive test”. Sau roagă un prieten care are una la fel să ți-o împrumute pentru câteva ture. Astfel te asiguri că este cea mai bună variantă pentru tine. Trebuie să te simți confortabil și în siguranță când te dai cu bicicleta aleasă. Vitezele să se schimbe ușor și frânele rapide. Exersează și virajele, unele biciclete necesită mai mult efort și precizie, așa că e bine să știi la ce să te aștepți.

Este mersul pe bicicletă o opțiune pentru tine? Cât ești dispus să oferi pentru bicicleta ideală?

5 thoughts on “Sfaturi pentru a alege bicicleta ideală”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.