Semnificatia culorilor

Semnificatia culorilorSe zice ca fiecare culoare are o semnificatie! Florile pe care le primesti, le interpretezi in functie de culoare, hainele pe care le porti, culoarea hainelor pe care ti le alegi dimineata o faci in functie de starea de spirit si este influentata si de vremea de afara. Discutam cu o prietena zilele trecute ca nu intelegem de oamenii iarna se imbraca doar in negru. De ce avem tendinta ca iarna sa ne cumparam cizme negre, palton negru sau de culori inchise, reci ? poate nu ne dam seama, dar culoarea hainelor ne influenteaza starea de spirit.

Hai sa patrundem in cele ce urmeaza taina culorilor :

  • Alb – esti o persoana onesta, binevoitoare, perfectionista, cu o stare de echilibru perfect.

Alb inseamna unicitate, adevar, prospetime, inocenta. Culoarea alba este culoarea mireselor in majoritatea tarilor, deoarece semnifica puritate. Alb inseamna amabilitate, iar margaretele albe sunt un simbol al iubirii loiale.

Pietrele de culoare alba sunt cuart alb, opal alb, topaz alb, calcit alb.

Negru – daca iti place culoarea neagra, esti o persoana cu spirit creativ, esti idealist, fire puternica, protectiv si stabil. Aceasta culoarea induce tristete, depresie. Preferinta pentru culoarea neagra poate sa denote nemultumire, negativism, regret. De obicei, semnifica o persoana singura, dar in cautare de prieteni.
Pietrele de culoare neagra sunt onixul jet, obsidian

Rosu – daca iti place rosu, inseamna ca esti o persoana plina de viata, silitoare, pasionala, decisa, , desi ca persoana esti nestatornica, dar iti place sa te consideri “atotcunoscatoare”.

Pietrele de culoare rosie sunt coralul, rubinul, hematitul, grandat, jasp rosu. Fructele rosii sunt pline de elemente nutritive.

Galben – esti o persoana educata, cu spirit creativ bine dezvoltat, bun leader, direct si onest. Stii cum sa iti tii in frau emotiile, dar uneori pari impasibil. Imbraca-te in galben pentru a avea inspiratie cand lucrezi la un proiect, dar si pentru a-ti induce o stare de optimism.

Pietrele de culoare galbena sunt chihlimbar, citrin, curtz galben. Alimentele galbene, ananas, mango, ardei, lamaile, sunt bune detoxifiante.

Verde – sari mereu in ajutorul celorlalti, sensibil, tandru, darnic ! Esti considerat un prieten de nadejde. Verdele este considerata culoarea care te relaxeaza. Se spune ca daca esti stresat sau obosit, sa iesi in natura sa te plimbi si culoarea verde te va linisti !

Pietrele de culoare verde sunt smarald, jad, olivina (peridot).

Portocaliu – iti place sa iesi, ai o fire libertina ! Culoarea portocalie este culoarea veseliei, senzualitatii, este ideala pentru a scapa de depresie sau dupa un soc emotional.

Roz – esti o persoana inteligenta, optimista, dar putin nehotarata, totusi aceasta culoare stimuleaza creativitatea.

Pietre de culoarea roz sunt cuart roz, opal roz, safir roz, calcedoniu.

Albastru – esti o persoana sensibila, emotiva, singuratica, dar pacifista si credincioasa. Nu ai incredere in ceilalti. Albastru este culoarea pacii si a autoritatii, de aceea unele steaguri si uniforme au deseori culoarea albastra.

Purpuriu si violet – esti o persoana cu personalitate puternica, bine definita, cu multa incredere in sine. Aceste culori sunt considerate culori regale, de lux, sofisticate.
E bine sa ai un echilibru stabil al culorilor principale in viata ta. Culorile care iti influenteaza emotiile sunt albastru, rosu, verde, galben si purpuriu.

1 thought on “Semnificatia culorilor”

  1. Din cate stiu eu culorile au un mare impact asupra vietii noastre numai ca noi nu stim exact ce reprezinta cu adevarat fiecare culoare si nuanta in parte. Chinezii, spre exemplu, nu se dau cu oja inchisa la culoare. Femeile, evident 😛

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.