Secrete pentru o viață de Susan Meissner recomandare lectură

Mi-am propus să citesc mai mult și mi-am făcut timp pentru lectură. Cărți numeroase și deosebite așteptau să fie descoperite. Așa că le-am luat pe rând. Le-am citit în funcție de autor, editură, titlul și copertă. Zilele trecute am decis că e timpul pentru cartea, Secrete pentru o viață de Susan Meissner, ce alegere bună a fost.

Alternez tipuri de lectură, dar nu citesc niciodată în paralel. Asta și pentru că îmi place să finalizez o poveste, să scriu recenzia și abia apoi să mă concentrez pe altceva.

Secrete pentru o viață – o poveste despre alegeri

Am citit această carte în câteva zile. Renunțam la alte activități ca să o finalizez. Îmi doream mult să știu ce se întâmplă, dar îmi părea rău că ajung la final.

Kendra este o cercetătoare americană care are ocazia de a intervieva pe Isabel MacFarland. Fusese avertizată că bătrâna poate fi reticentă la a-și povesti viața. Însă în timpul interviului a avut parte doar de surprize, secrete împărtășite pentru prima dată de Isabel cuiva.

Povestea se petrece în Anglia, în timpul Celui De Al Doilea Război Mondial. Hitler atacă Londra, iar copiii sunt trimiși de familii la sate, departe de oraș, pentru a-i proteja. Emmy iubea rochiile de mireasă și făcea mereu schițe de rochii. Admira de fiecare dată rochiile din vitrina magazinului de pe strada sa. Visa să croiască o astfel de rochie și poate să poarte una, într-o zi.

Visuri spulberate într-o clipită

Pentru copii este normal să viseze și nu înțeleg când visurile lor sunt spulberate de necunoscut. Războiul pare departe, pare doar un balaur din povești, însă când universul lor este dat peste cap, este greu de acceptat.

Emmy tocmai își îndeplinise o parte din visul cel mare. Părea prea frumos ca să fie adevărat și iubea viața ei. Vestea proastă că trebuie să plece a picat ca un trăznet. Obligată să plece la țară, la o familie necunoscută, simte o durere de nedescris. Își învinuiește mama și face deja planuri pentru a se reîntoarce. Cât poate dura războiul și această situație neplăcută? Nu prea mult, speră Emmy, dar din păcate, a durat prea mult.

Decizii luate cu gândul la visul măreț

Dar visul ei nu îi dă pace. Trebuie să ajungă creatoare de modă, este talentată, i se spusese deja. În Londra, putea să se remarce, avea susținerea doamnei pentru care lucrase. Cum să rămână ea la țară, cu sora ei mai mică ca responsabilitate, departe de orașul care îi poate face visul să devină realitate?

Pentru un copil de 16 ani, lucrurile par simple, planurile nu includ necunoscute și ignoră neprăvăzutul. Însă în timp de război, totul se schimbă de la un minut la altul. Va fi o lecție de viață pentru ea și o povară pe care o va căra în suflet prea mulți ani. Secretele nu sunt bune, distrug relații, afectează oamenii pe termen lung. Când începi cu secrete, e greu să mai spui adevărul, deși poate fi extrem de apăsător.

O poveste care te ține în suspans

Mi-a plăcut enorm această poveste. Se citește ușor și te captivează cu fiecare capitol. E de învățat că secretele ținute prea mult, nu fac bine niciodată nimănui. La acel moment, poate fi o bună idee, dar doar pare.

Secrete pentru o viață, este o carte care te tentează să o citești? Ce carte ai citit ultima dată și merită recomandată?

7 thoughts on “Secrete pentru o viață de Susan Meissner recomandare lectură”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.