Să tai în piatră vie de Abraham Verghese recomandare lectură

11

Să tai în piatră vie de Abraham Verghese – un roman desăvârșit

Să tai în piatră vie de Abraham Verghese este cartea pe care o aveam în wishlist de mult timp. Am luat-o cu mine în vacanță și mi-a ținut companie pe plajă. Numărul mare de pagini mi-a dat de înțeles că este o poveste complexă. E nevoie de timp și de răbdare pentru a parcurge cele aproape 800 de pagini. Dar merită fiecare rând de lectură.

Toamna, zilele sunt mai scurte și mai reci. Ne îmbie la lectură lângă un ceai fierbinte. Comandă cartea de pe Cartepedia și savurează în liniște o poveste aparte.

Să tai în piatră vie – șaga unei familii

Sora, Mary Joseph Praise, părăsește India pentru o misiune în Etiopia. Dorea să lucreze într-un spital, să ajute oamenii suferinzi. Călătoria pe mare nu este deloc ușoară și mai lungă decât ar fi crezut. Își dorește cu ardoare să ajungă la destinație și să-și îndeplinească misiunea. Sora care o însoțește se îmbolnăvește și astfel cunoaște un medic chirurg englez. Tratează împreună oameni de pe vas și apoi, unul pe celălalt. Călătoria se sfârșește cu bine și fiecare pornește pe drumul lui.

Destinul face ca cei doi să se regăsească într-un spital. Nutresc sentimente unul pentru celălalt, dar nu și le împărtășesc. Într-o seară, medicul englez, Thomas Stone, este chemat la o urgență. O femeie în travaliu este în stare gravă. O poate ajuta doar el, însă când vede că pacienta este sora mult prețuită, cedează nervos.

Gemenii Shiva și Marion

În stare de șoc, reușește să ajute la nașterea gemenilor Shiva și Marion. Acești se nasc uniți la nivelul capului. Hema, depune eforturi pentru a-i despărți fără a provoca leziuni. Un succes în acele timpuri, în acele condiții. Chiar dacă Hema tăiat tubul care îi lega, ei vor avea mereu o legătură aparte.

Thomas Stone nu poate trece peste șoc și fuge. Sora Mary pierde prea mult sânge în timpul nașterii și moare. Gemenii au nevoie de părinți. Hema și Ghosh devin părinți, fără voia lor, pentru doi copii abandonați. Shiva și Marion îi vor ajuta pe cei doi să întemeieze o familie de medici devotați și talentați.

Pasiunea pentru medicină

Gemenii se dovesc a fi tare isteți. Moștenesc pasiunea pentru medicină. Iar părinții adoptivi îi ajută să o dezvolte. Firi diferite, gemenii împărtășesc dorința de a vindeca oamenii suferinzi. Însă fiecare are metoda lui.

Viața le va dovedi că au făcut o bună alegere în ce privește medicina. Însă vremurile grele din timpul războiului, le va schimba destinul.

Descoperiți traseul lor de la copii abandonați la tineri îndrăgostiți și medici de succes. Un drum care nu a fost ușor, ci plin de obstacole. Dar au reușit! Însă în inima lor rămâne o ură față de Thomas Stone, tatăl lor. Și vor dori și căuta răspunsul la întrebarea, de ce ne-ai abandonat? 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. cristina dragomir on

    Chiar pare genul de poveste care te prinde si te tine cu ochii lipiti de paginile cartii pana la final. Soarta… e atat de rea cu unii, dar ei sunt atat de puternici si reusesc sa o bata.

  2. Mi se pare o carte foarte interesantă. M-a atras din prima titlul și, după ce am citit recenzia ta, aș fi tare curioasă să văd ce se întâmplă. Încă o carte pusă pe listă.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
beneficii ale călătoriilor
Cele mai importante beneficii ale călătoriilor

Beneficii ale călătoriilor - bun pretext de evadare Iubesc călătoriile și invoc mereu beneficiile acestora când doresc să evadez. Majoritatea...

Close