Rețetă fursecuri aromate cu lămâie

Sărbătorile de iarnă au trecut cu bine. Mă bucur că am reușit să încerc câteva rețete noi. O să vă povestesc despre fiecare în parte. Am ales rețete simple, rapide, pe gustul musafirilor. Vedetele Crăciunului au fost cu ciocolată, cu nucă, cu lămâie. Azi o să vă vorbesc despre rețeta de fursecuri cu lămâie. Preferatele mele. Mulțumesc mult, Jamila pentru rețetă.

În ce constă reușita unei rețete?

Ingredientele trebuie să fie de calitate. Toate la temperatura camerei. Eu citesc rețeta de câteva ori. Mă asigur că am toate cele necesare și apoi trec la treabă. Folosesc doar unt de 82% grăsime. Ciocolata e specială pentru deserturi. Nuca, din sursă sigură, proaspătă.

Cuptorul ne poate juca feste.

Trebuie să știm exact cum coace. Plasarea tavei, reglarea temperaturii, timpul, toate contează foarte mult. Eu sunt atentă să nu deschid cuptorul mai repede de timp. Unele deserturi sunt pretențioase.

Ingrediente necesare pentru fursecuri cu lămâie:

  • 2 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame unt moale
  • un praf de copt
  • esență de lămâie
  • coaja și zeama de la o lămâie, dat viitoare voi folosi lime
  • 350 grame făină
  • 100 grame zahăr pudră.

Mod de preparare fursecuri cu lămâie:

Faza I

Am pus în bolul robotului de bucătărie, zahărul și untul. Mixăm câteva minute și adăugăm treptat cele două ouă. Oprim mixerul, punem praful de copt, esența de vanilie, zeama și coaja de la lămâie și făina. Mixăm bine toate ingredientele până obținem un aluat compact. Punem aluatul într-o folie alimentară și dăm la frigider o oră.

Faza II

Într-o tavă de cuptor, punem hârtie de copt. Zahărul pudră îl punem într-un bol. Preîncălzim cuptorul la 180ºC, pe opțiunea sus și jos. Scoatem aluatul de la rece, luăm cu o linguriță aluat. Modelăm biluțe pe care le dăm prin zahăr pudră. Le punem în tavă, cu distanță între ele. Dăm tava la cuptor pentru 12 minute, la 175ºC, opțiunea căldură de sus și jos.

fursecuri-lamaie-deweekend

Fursecuri cu lămâie – le ador!

Eu nu prea mănânc prăjituri. Însă aceste fursecuri cu lămâie sunt delicioase. Potrivite de sărbători, după mâncare grea, un desert răcoros e tot ce avem nevoie.

Îmi place că se fac rapid, cu ingrediente puține și ies multe bucăți. Sunt extrem de aspectuoase datorită zahărului cu aspect crăpat și culorii galben-verzui.

Aceasta este rețeta pe care o voi face la fiecare sărbătoare! Fursecurile aromate cu lămâie au fost preferatele musafirilor!

14 comentarii la „Rețetă fursecuri aromate cu lămâie”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.