Rețetă – Conopidă cu broccoli la cuptor și chifteluțe – Dieta Montignac

meniu samb

Oricât de mult îmi place să gătesc, am timp suficient doar în weekend, pentru că îmi place să improvizez și am nevoie să fiu odihnită pentru a crea. Atunci când urmezi o dietă ai nevoie de timp pentru cumpărături și gătit, dacă nu zilnic, cel puțin la două zile. Weekend-ul trecut am decis să fac conopidă cu broccoli și sos alb la cuptor și chifteluțe la cuptor.

Avem nevoie de o conopidă mică, un broccoli, ceapă roșie, 200 ml smântână pentru gătit, 3 felii de speck mai groase, 3 ouă, cașcaval, pătrunjel verde, usturoi. Punem apa la fiert într-o oală, între timp desfacem conopida și broccoli în buchețele mai mici, iar când apa fierbe adăugăm buchețelele și lăsăm să fiarbă 8-10 minute, nu mai mult că să rămână cât mai tari. Le strecurăm și pregătim sosul – amestecăm ouăle bătute bine cu smântâna lichidă și puțină sare. Într-un vas de yena, așezăm alternativ buchețele de conopidă cu broccoli, ceapă și usturoi, și presărăm câteva feliuțe de speck, apoi încă un rând de conopidă și broccoli, deasupra punem restul de speck, usturoiul, turnăm sosul și punem câteva felii de cașcaval sau răzuim cașcaval.

sos alb

inainte

Dăm la cuptor pentru 30-40 de minute la 130°C în cuptorul preîncălzit.

gata

Se servește cald sau rece, e la fel de gustos, sănătos și sățios!

Pentru chifteluțe, avem nevoie de 500 grame carne tocată, 2 ouă, sare, piper, pătrunjel verde, usturoi și ceapă tocată mărunt. Amestecăm toate ingredientele, nu vă faceți probleme că se vor desface dacă nu puneți pesmet sau pâine, vă asigur eu că își păstrează forma.

11042663_1086589844700679_7057084959559795941_n

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt și începem să formăm chifteluțele, eu le-am făcut mai mici, dar dacă le faceți mai mari, e bine să le turtiți puțin ca să nu rămână crude în interior.

chiftelute curde

Le dăm la cuptor pentru 30 de minute la 150°C, cuptorul fiind preîncălzit la 180°C. Pe la jumătatea timpului, scoatem tava și întoarcem chifteluțele și pe partea cealaltă. Le scoatem când sunt coapte bine la mijloc, le scoatem pe un șervețel pentru a absorbi grăsimea. Se servesc calde sau reci, sunt delicioase, deloc uleioase!

chiftelute

Poftă bună și răbdare multă în diete!

2 comentarii la „Rețetă – Conopidă cu broccoli la cuptor și chifteluțe – Dieta Montignac”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.