Regulile unei căsnicii perfecte

Regulile unei căsnicii perfecteUra! L-ai cucerit atât de tare, încât s-a căsătorit cu tine! Acum este numai şi numai al tău… însă va rezista mariajul vostru?

Dacă vrei să fii o nevastă perfectă şi să fiţi împreună până la adânci bâtrăneţi, iată câteva reguli de aur pe care ar fi bine să ţi le însuşeşti.

1. Dă-i câştig de cauză – gândeşte aşa: „E mai bine să fii fericită, decât să ai dreptate”. Cu alte cuvinte, dacă subiectul disputei voastre nu este de importanţă vitală, cedează. Chiar dacă tu „câştigi” o dezbatere, căsnicia are de suferit şi în realitate ai pierdut.

2. Transformă-te într-o gheişă – spune adio pijamalelor din bumbac, doar pentru că te simţi comod la televizor. Măcar o dată pe săptămână lasă-l să fie „stăpânul castelului”, chiar dacă staţi într-o garsonieră. Pune-ţi o lenjerie sexy, serveşte-l la pat, fă-i un masaj, aţâţă-l, răsfaţă-l şi va fi cel mai fericit bărbat însurat din lume!

3. Prefaceţi-vă că sunteţi logodnici – sâmbătă seara ieşiţi singuri, chiar dacă aveţi copii. Dădacele part-time vă pot înlocui câteva ore. Sau trimiteţi-l pe cel mic la bunici şi bucuraţi-vă ca în liceu că aţi rămas „home alone”!

4. Nu e nevoie să fii perfectă! – nu fi obsedată de felul în care arăţi. Soţul tău te iubeşte aşa cum eşti. El are nevoie de o nevastă afectuoasă şi iubitoare, iar pentru acest lucru nu e nevoie să fii un top model excentric. Totul e să ai grijă de tine şi să-l răsfeţi de câte ori ai ocazia.

5. Fă din când în când un compromis – uneori, un sacrificiu îţi va fi răsplătit de zece ori, sub forma fericirii conjugale. Prin urmare, acceptă câteva compromisuri: lasă-l să mai iasă cu băieţii la o bere – chiar dacă urăşti asta – fii zâmbitoare cu prietenul lui, chiar dacă i-ai sparge capul şi îmbracă fusta scurtă dacă ţi-o cere, chiar dacă ai să suspini de dorul jeans-ilor.

6. Fiţi uniţi – mergeţi la petreceri amândoi sau nu mergeţi deloc. Petreceţi-vă vacanţele mereu împreună şi amintiţi-vă să vă mai plimbaţi de mână prin parc. Nici nu ştii cât de mult contează atoate acestea.

7. Nu te lamenta inutil – nu te plânge tot timpul, acuzându-l că te neglijează! Este inutil. Cu siguranţă că nu o face pentru că vrea să fie „meschin şi indiferent”.

8. Tratează-l ca pe un copil – el este ca un războinic care intră în arenă în fiecare zi şi are nevoie să-l susţii. Laudă-l când îţi cumpără un cadou sau când îţi dă cu aspiratorul. Lasă-l să viseze. Cu siguranţă că are un comportament infantil, dar ce te constă să-l tratezi ca pe un copil? Fă-l să se simtă important chiar şi pentru lucrurile mici şi va fi în al nouălea cer.

9. Alege-ţi prietena potrivită – simţi mereu nevoia să te confesezi? Alege-ţi corect confidenta. Cel mai important lucru este ca şi ea sp fie căsătorită. Altfe, de fiecare dată când îi vei vorbi despre soţul tău, ea te va sfătui „să-l laşi naibii odată!”. Sau, din contră, nu te va asculta pe tine . va încerca să-ţi explice că, de fapt, ei îi este mai rău decât ţie.

10. Păstrează-ţi hobby-urile – nu renunţa la preocupările tale doar pentru că te-ai căsătorit. Nu lucrezi şi ai mult timp liber? Petrece-l ca atunci când erai „single”. Bărbaţilor le plac foarte mult femeile care sunt în stare să-şi conducă propria viaţă.

11. Iubeşte-l aşa cum este – un mic exemplu? Nu-l pune să-şi taie părul dacă atunci când l-ai cunoscut îl avea lung. Anul acesta se poartă părul scurt? Răbdare! Anul viitor el va fi din nou la modă.

12. Bărbaţii nu sunt nebuni – sunt doar diferiţi faţă de femei. Fă-ţi curaj şi încearcă să trăieşti cu gândul acesta. E greu, dar nu imposibil!.

Axiome ale vieţii în doi

1. nu fiţi niciodată nervoşi în acelaşi timp.

2. nu ţipaţi unul la altul, decât dacă a luat casa foc.

3. dacă trebuie să-l critici, fă-o drăgăstos.

4. nu îi aminti niciodată de greşelile din trecut.

5. mai bine neglijezi lumea întreagă, decât să îţi neglijezi partenerul.

6. nu mergeţi niciodată la culcare supăraţi.

7. cel puţin o dată pe zi, spuneţi-vă un lucru drăguţ.

8. când ai greşit cu ceva, fii pregătită să-ţi recunoşti greşeala şi să-ţi ceri iertare.

 

7 comentarii la „Regulile unei căsnicii perfecte”

  1. Articolul e util şi esenţializat. De fapt, el şi ea sunt cele două jumătăţi ale întregului numit căsnicie. Dacă echilibrul dintre cele două jumătăţi se strică, înseamnă că ,,regia” folosită, înainte de căsătorie, a avut în culise prea multă nesinceritate şi o vorbă populară spune că ,,minciuna are picioare scurte”…Pe de altă parte, căsnicia durează dacă el şi ea au grijă de echilibrul dintre a primi şi a oferii. Toate cele bune tuturor!

    Răspunde
    • Eu am observat ca unele cupluri se schimba foarte mult dupa casatorie, si intervine monotonia, ceea ce reprezinta dezinteresul celor doi. Si inseamna ca scopul relatiei a fost doar finalizarea cu casatorie, si cam atat.

      Răspunde
      • Monotonia pare să fie rezultatul dezinteresului partenerilor de viaţă. Cu puţină bunăvoinţă şi aplicând soluţiile prezentate în articol frumuseţea căsniciei reapare şi este răsplata efortului depus.

        Răspunde
  2. Imi plac axiomele mentionate si cred ca sunt esentiale pentru o casnicie echilibrata.
    Doresc sa contest ideea conform careia sentimentul de afectiune sa raceste odata cu trecerea timpului. Daca se intampla acest lucru, NOI suntem cei responsabili! Noi, pentru ca foarte des se intampla sa fim indragistiti de ideea preconceputa despre partener. Vedem il el doar ceea ce ne convine. Iar la trezirea din aceasta hipnoza, apar reprosurile. Astfel, e esential sa avem deschidere catre adevar si daca e cazul sa recunoasem cand modul nostru de judecata a fost sau e gresit. E important sa NU ne conditionam fericirea si sa o legam tot timpul de ceva pe care nu il avem si sa apreciem ceea ce am ales.

    Răspunde
  3. Ai observat ca majoritatea au tendinta sa se certe de la nimicuri, iar pe urma concluzioneaza ca cel de alaturi nu ii mai apreciaza [ca sa nu exagerez si sa zic ca nu ii mai iubesc]?
    Ar trebui sa ne invete de mici ca certurile sunt normale, iar atat timp cat nu e vorba de chestii cu adevarat serioase, nu se intampla nimic daca membrii unui cuplu se mai si cearta. Pana la urma, impacarea e cea mai dulce 🙂
    Bine, mai sunt de luat in considerare faptori de tin de frecventa certurilor si modurile in care se manifesta, dar cred ca astea tin de extreme ce trebuie sa atraga dupa ele un semnal de alarma 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.