Sfaturi pentru o recuperare medicală rapidă

Recuperare medicală rapidă alături de profesioniști

Sănătatea este pe primul plan. O spun și o tot repet. Iată de ce după o intervenție chirurgicală sau o procedură medicală, avem nevoie de răbdare pentru recuperare medicală rapidă. Medicul specialist ne va da o listă de recomandări. E bine să o respectăm dacă ne dorim să ne refacem complet.

Unele indicații date de medic țin de noi. Altele trebuie făcute sub supraveghere specializată. Pentru binele nostru, ar fi bine să le respectăm pe toate. Nu există ”nu am timp”, ”nu cred că mai e necesar”, ”deja mă simt mai bine”. Recuperarea medicală e cea mai importantă și mi-aș dori ca toți să înțeleagă aceasta. În plus, lucrurile trebuie făcute la timpul lor pentru a ne bucura de sănătate mult timp!

Pași pentru o recuperare medicală rapidă!

Optimismul și energia trebuie să te însoțească la tot pasul. Trebuie să muncești pentru recuperarea ta, dar va merita.

  • Odihnă multă

Corpul se reface cel mai bine prin odihnă. Somn, stat liniștit în pat, fără TV și telefon. Mintea trebuie să se deconecteze de la toate ca să poți să dormi liniștit. Chiar și statul în pat, în liniște, ajută mult în recuperarea medicală.

  • Respectarea programului de recuperare

Recomandările medicului trebuie respectate. Știu că vor fi zile în care te vei simți prea obosit. Dar exercițiile trebuie făcute. Cele de acasă însoțește-le cu muzica preferată, timpul va trece mai ușor. Cele care trebuie făcute în centru de specialitate, cum e acesta, consideră-le motivul bun de socializare. În plus, acolo poți afla răspunsurile la toate întrebările tale, direct de la specialiști.

  • Analize necesare la timp

Dacă medicul recomandă analize suplimentare, nu ezita să le faci. Optează mereu să faci analize, radiografii în centre specializate și dotate cu cea mai bună aparatură. Vei primi rezultatele rapid, dar și corecte, și contează foarte mult.

Ai nevoie de un RMN pentru o afecțiune ortopedică? Aici este locul unde noua aparatură îți poate da răspunsul corect.

  • Nu uita de pastile și antiinflamatoare

Perioada de recuperare medicală include și partea de medicamentație. Știu că nu e plăcut să înghiți zi de zi, numeroase pastile. Însă ele ne pot ajuta să ne refacem mai repede, mult mai bine și fără durere. Nu e recomandat să suportăm durerea doar pentru a evita o pastilă. Corpul slăbește prea mult luptând cu durerea. Așa că pastilele și antiinflamatoarele au rolul lor. Ai încredere în medicul tău!

  • Alimentația

Statul în casă sau în pat pot duce la lipsa poftei de mâncare. Și e de înțeles. Însă corpul are nevoie de vitamine și hrană pentru recuperare. Alimentația trebuie să fie sănătoasă și echilibrată. O dietă potrivită ne poate ajuta să ne refacem mai repede și să avem energia necesară pentru ceilalți pași.

Nu uita de socializare!

Încearcă să te înconjori de oameni veseli. Energia lor îți va da chef de viață. Zilele vor trece mai ușor dacă ai alături familia și prietenii. Nu te sfii să ceri ajutor de câte ori ai nevoie.

Ai avut nevoie de recuperare medicală rapidă? Care au fost pașii pe care i-ai urmat? La ce trucuri ai apelat pentru a te reface mai repede?

Foto

16 comentarii la „Sfaturi pentru o recuperare medicală rapidă”

  1. Nu am avut nevoie, însă lucrurile sunt variabile.. depinde desigur, de ce problemă ai, dar spre exemplu în chirurgia cardiovasculară chiar este recomandat să nu stai în pat deloc, în afara de momentul când dormi. În cel mai bun caz, să stai pe scaun, dar nici atunci nu trebuie să stai mult..
    Desigur, analizele, medicamentele și restul elementelor nu trebuie să lipsească dintr-o recuperare medicală.

    Răspunde
  2. Am trecut de câteva ori prin recuperare medicală și cam aceștia sunt pașii pe care i-am urmat și eu. Cu socializarea, merge numai dacă ai în jurul tău oameni apropiați cu care îți face plăcere să stai și asta, nu prea mult deoarece ai nevoie de odihnă și liniște. La mine cititul este un factor tare important și de ajutor.

    Răspunde
  3. Mereu gasim scuze si uneori ajungem la medic prea tarziu. Chiar zilele astea am scris si eu despre coxatroza pe care mama a lasat-o nediagnosticata si netratata multi ani. Cand, in sfarsit s-a operat, deja erau afectate si coloana si genunchiul. Acum ar vrea sa mearga la terapie, dar nu mai poate.

    Răspunde
  4. Daca toata lumea ar da importantă simptomelor si sănătății proprii ar fi foarte bine. Utile sfaturi, doar ca stiu o gramada de cazuri care dupa ce încep sa se simtă un pic mai bine renunța la tratament si recuperare, dupa care de multe ori boala recidivează, fie vorba si de o banala răceala.
    Sa speram ca pe viitor vom învață sa acordam mai multă importantă recuperării noastre👌 Sanatate multă!

    Răspunde
  5. Sotul meu trebuie sa citeasca acest articol ii prinde bine:) Mai are 9 zile si isi da jos ghipsul si intra in perioada de recuperare … Eu din fericire nu am mai avut probleme grave de prin perioada liceului, bine daca ar fi si m=as cauta sigur s-ar gasi dar momentan sunt bine 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.