Pași în reamenajarea casei I

6

interior-cool-beige-living-room-home-interior-decorating-with-classical-furniture-ideas-principles-of-interior-design

A sosit momentul mult așteptat! Redecorăm casa și ne dorim să o facem cât mai primitoare, cât mai veselă și cât mai potrivită nouă și cerințelor noastre. Casa trebuie să ne reprezinte, să ne oglindească personalitatea.

Atunci când decidem să decorăm sau să redecorăm casa, e bine să ne stabilim un buget pentru diverse etape, să știm foarte bine ce ne dorim și să nu ne tot schimbăm ideile pentru că până la urmă pierdem timp și bani. E bine să stabiliți detalii de culori pentru fiecare încăpere, să vă documentați în privința semnificației culorilor, să vă notați pentru fiecare încăpere cam ce anume vă doriți să cuprindă ca și piese de mobilier. Organizarea e cheia unei bune desfășurări a unei lucrări.

Nu cumpărați doar pentru că e scump, doar pentru că e impunător, doar pentru că e diferit, e altceva, alegeți ceea ce vă reprezintă. Nu copiați și/sau nu furați ideile din alte case decât dacă vi se potrivește 100%.

Dacă doriți să combinați culori sau nuanțe de culori, folosiți cu încredere site-ul Design Seed , aici puteți căuta palete de culori pe diverse categorii, iarnă, vară, toamnă, primăvară, floral, natură, etc.

MineralGlow

OrchidTones_4

Stabiliți cu care încăpere doriți să începeți și căutați modele de mobilier, magazine care pot realiza la comandă ce vă doriți, informați-vă și despre preț. Alocați-vă timp să căutați informații diverse pe site-uri de specialitate, inspirați-vă din amenajările de acolo care vă plac și se potrivesc cu ce aveți voi, realizați schițe simple, salvați poze. Aceste site-uri oferă pe lândă idei de decorare, amenajare și multe, multe sfaturi utile, dacă aveți camere mici sau mari, dacă vreți să faceți camera să pară mai mare, să fie mai luminoasă…

Documentați-vă din timp, pentru că atunci când vă veți apuca de amenajat, din entuziasm ați putea sări de la  o idee la alta și finalul să nu vă satisfacă.

Prima dată gândiți-vă ce culori alegeți pentru fiecare cameră sau mergeți pe alb și veți pune accentul de culoare pe obiecte de mobilier sau decorațiuni. Culoarea albă este elegantă, dă senzația de spațiu mare, te lasă să alegi mobilier mai interesant, în culori vii, vesele. Dacă alegeți ca fiecare încăpere să aibă altă culoare, analizați bine, cereți părerea membrilor familiei care vor locui în acele camere (dacă aveți copil/copii sau stați cu socrii/părinți) și va trebui să aveți grijă când alegeți mobilierul și restul obiectelor decorative. Puteți opta și pentru o culoare de bază pentru toată casa și punem accentul pe decorațiuni și mobilă.

Trebuie să ne înarmăm cu răbdare când începem această operațiune, dar vă asigur că poate fi extrem de amuzant și relaxant dacă știm cum să privim lucrurile!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

6 Comments

  1. Roxi – ai grija ce îți doresti, 😉 nimic nu este mai frumos decât sa ai casa ta si sa o amenajezi cum vrei tu.
    Roxi – multumesc, o sa avem ceva de lucru, va țin la curent cu detalii.

  2. Felicitari pentru implinirea unui vis! 🙂
    Cred ca e multa bataie de cap cu renovarea unei case, tin minte fiecare modificare facuta in casa la ai mei, insa si cand era gata, era mare bucurie si satisfactie!
    spor la treaba 🙂

  3. Super interesant articolul:) dar cum de renovati? De mult timp ati renovat ultima data?Cam la cat timp crezi ca e bine sa renovezi o casa?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
beneficii activități fizice
Beneficii activități fizice alături de copii

Beneficii activități fizice - mai multă mișcare După o lungă perioadă de stat în casă, simțim nevoia de mișcare în...

Close