Prieteni și prietenii!

Prieteni și prietenii! Despre acest subiect, am tot citit pe mai multe bloguri, s-a tot discutat și analizat, dar cred că cine trebuie, nu citește aceste articole cu atenție, sau nu știe ce să învețe din ele.

Oamenii se laudă că sunt prietenii tăi, le place să se autointituleze așa, dar nu toți știu ce înseamnă să fii prieten adevărat. De la prieteni, ne așteptăm uneori la prea mult, și atunci când greșesc, îi iertăm. Din păcate, în zilele noastre, puțini știu să-și aleagă prietenii pe care îi vor avea alături o viață, puțini știu că a fi prieten e o datorie.

Există prieteni care profită de tine, de ceea ce poți să le oferi, profită de bunătatea și bunăvoința ta, de încrederea ta. Și cu toții știm, că încrederea o dată pierdută, nu se mai întoarce. Chiar dacă treci cu vederea, nu îi vei mai putea acorda încredere.

Care este datoria unui prieten? Să fie alături de tine atunci când ai nevoie fără să îi spui, să știe ce să spună și când e momentul potrivit să spună, și mai ales, tot ce știe despre tine și tot ce îi povestești să rămână doar între voi. Atunci când ești prieten cu cineva, există reguli nescrise, dar atât de cunoscute. Ca prieten, nu ai dreptul să judeci sau să critici, doar să dai un sfat, sau să spui o vorbă bună.

Există o categorie aparte de prieteni, cei invidioși. Cei care te sună sau vin în vizită, doar ca să vadă ce ți-ai mai cumpărat, ce ai mai făcut prin casă, ce haine ți-ai achiziționat, și tot ei sunt cei care găsesc defecte, vai, e prea scump, vai, dar nu se potrivește, dar vai, nu e de calitate, dar vai …. completați voi.

Dar e bine să facem diferența dintre prieteni și amici, cunoscuți. Prietenii sunt cei care se bucură pentru tine, te încurajează, nu sunt indiscreți, rețin când e ziua ta, și nu te uită de sărbători.

Nu mă mai mir de ce unii oameni se plâng că sunt singuri, că nu au prieteni, că nu au la cine apela când le apare o problemă.

Prieteniile se construiesc greu, sunt bazate pe încredere și compatibilitate, se consolidează în timp. În timp, sunt tot mai puternice!

4 thoughts on “Prieteni și prietenii!”

  1. Parerea mea este ca acea prietenie adevarata si pura exista doar in carti si-n filme! Nu exista in viata reala o astfel de prietenie…
    Exista prietenie simpla unde se greseste mai mult sau mai putin ori greselile repetate nu duc nicicum la o prietenie ADEVARATA.
    Toti suntem meniti sa gresim insa diferenta o face gravitatea greselilor.

    Reply
  2. Roxana- există greșeli intenționate și cuvinte spuse menite să supere. Și sunt greșeli nevinovate, vorba aceea, oameni suntem meniți să greșim. Dar un om care ți-e prieten cunoaște regulile prieteniei.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.