Pregătirile de sărbători

curatenia

Niciodată nu am înțeles de ce facem de sărbători curățenie mare. Se scoate totul din casă, se spală fiecare colțișor din casă, nimic nu rămâne nemutat de la locul lui. Înainte de sărbători, încercăm să facem tot ce nu facem de obicei, ne suprasolicităm, cu job, curățenie, cumpărături și gătit. Mereu am spus că organizarea ne ajută să avem  o viață liniștită și să ne putem bucura de sărbători.

Mie îmi place să fac lucrurile din timp, nu să las totul pe ultimul moment și apoi să mă plâng de sărbători că sunt obosită. Înainte de sărbători, îmi fac împreună cu soțul planul de bătaie. Ne împărțim responsabilitățile și trecem la treabă.

În ceea ce privește curățenia de sărbători, țin să menționez că noi facem curățenie în fiecare săptămână, acest lucru ne ajută ca înainte de sărbători să nu trebuiască să întorc toată casa cu susul în jos.

Nu voi înțelege niciodată femeile care exagerează cu curățenia, nu pot dormi dacă geamurile nu sunt spălate, nu pot să se bucure de sărbători dacă perdelele nu sunt imaculate. Nu spun că nu trebuie să facem curățenie, spun doar că nu trebuie să exagerăm. Geamurile și perdelele pot fi spălate oricând, covoarele pot fi scoase, spălate și bătute în orice zi.

Ne place să facem curățenie, avem grijă și să întreținem curățenia, facem lucrurile din timp, nu exagerăm și facem în ritmul nostru, nu al celorlalți.

Nu mă uit să văd dacă vecina și-a șters geamurile, nu întreb colegele dacă și-au terminat curățenia, fiecare face când dorește, în ritmul lui.

E important ca lucrurile să fie făcute din timp, cu spor și entuziasm, nu forțat de împrejurări. Ar fi ideal să nu uităm că sărbătorile nu înseamnă doar curățenie, preparate multe și multă oboseală, și să nu uităm semnificația sărbătorii, să ne putem bucura de sărbători având alături oameni frumoși!

Foto

2 thoughts on “Pregătirile de sărbători”

  1. Sunt intru totul de acord cu tine. Imi amintesc ca de fiecare data in sambata Invierii la ora 23 mama avea inca friptura in cuptor, dupa ce s-a trezit cu noaptea in cap sa reuseasca sa le faca pe toate. Apoi, incepea scandalul pregatirii sa mergem la slujba, unde nu reuseam sa ajungem de la inceput. Mama era rupta de oboseala, ma certam cu ea de ce trebuie sa facem atatea in acea zi, si se supara draga de ea ca nu o intelegeam ca toata saptamana a fost la serviciu si n-avea cand sa le faca. In primul an de casatorie am fost si noi asa de Craciun, toate le-am facut in portie dubla, iar in noaptea de Ajun dormeam in schimburi cu sotul 🙂 Bineinteles ca am ramas cu o gramada de mancare dupa! Plus ca eram si extrem de obositi :-)) De atunci, am zis amandoi ca nu mai facem asa ceva, si nici nu am mai facut. Curatenie facem si noi saptamanal sau la 2 saptamani daca nu prindem weekendul acasa, perdelele le spalam cand le vedem murdare, la fel si cu geamurile. Sa avem cu totii sarbatori linistite!

    Reply
  2. Lavinia – în doi, totul merge mai ușor. Fiecare face partea de treabă care îi place sau i se potrivește. Cu timpul, am observat cam câți musafiri ne calcă pragul de sărbători, pregătesc doar ce știu că se mănâncă, nu îmi place să fac risipă.
    Sărbători frumoase și vouă!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.