Piesa de teatru “O noapte furtunoasă” – 21 noiembrie – Cluj-Napoca

Piesa de teatru "O noapte furtunoasă" - 21 noiembrie - Cluj-NapocaPiesa de teatru „O noapte furtunoasă” scrisă de I.L.Caragiale, a apărut în Convorbiri literare în anul 1935, iar în anul 1943, regizorul Jean Georgescu face un film după această frumoasă piesă de teatru.

Premiera piesei a fost pe 18 ianuarie 1879, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, fiind trecută în programul teatrului de Ion Ghica, directorul general al teatrelor. Deşi premiera a fost un succes, când autorul a ieşit pe scenă, el a fost huiduit şi fluierat de grupuri din sală. Şi totuşi acest moment a marcat începutul gloriei lui Caragiale, piesele prezentate mai târziu pe scenă au fost cele mai mari succese ale teatrului românesc.

Iată că după 130 de ani de la premieră, piesa este jucată din nou, cu o distribuţie de excepţie: Maia Morgenstern în rolul Vetei şi Ioan Gyuri Pascu în rolul lui Rică Venturiano.

Piesa propune o viziune nouă asupra textului clasic al lui I.L.Caragiale, acţiunea se petrece în primii ani ai instaurării comunismului în România.

Maia Morgenstern va juca pentru prima dată acest rol, şi pe cât este de emoţionată, pe atât este de încântată, deoarece acesta este un rol actual ce îţi oferă multe posibilităţi.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

  • Categoria I 60 lei.
  • Categoria II 50 lei.
  • Categoria III 40 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Naţional din Cluj – Napoca, luni, 21 noiembrie, ora 19.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.