Rețetă – Paste cu pui și ciuperci

paste gata

Am promis ca în fiecare weekend să gătesc ceva nou, așa că pe lângă minunată prăjitură cu ciocolată, am făcut paste cu pui și ciuperci. La paste, soțul meu e expert, dar de data am zis să încerc și eu să fac paste. Rețeta am găsit-o la Isabela, are un blog culinar minunat unde găsiți numeroase rețete interesante.

Avem nevoie de 500 grame paste fusilli de la Barilla, cam 300-400 grame piept de pui, 200 grame ciuperci, 600 ml smântână pentru gătit, 1-2 linguri piure de tomate, o ceapă verde, 100 grame cașcaval, sare, piper, busuioc.

ingrediente

Punem apă la fiert cu puțină sare, când apa fierbe, dăm focul mai încet și punem pastele. Amestecăm de câteva ori să nu se lipească și lăsăm să fiarbă 11 minute. Le strecurăm și ne apucăm de sos. Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie mare și încăpătoare, apoi punem pieptul de pui tăiat bucățele mici. Lăsăm să se prăjească puțin, apoi adăugăm ciupercile tăiate felii subțiri și ceapa verde feliată mărunt.

2

La foc încet, așteptăm cu răbdare să se înmoaie ciupercile, adăugăm încet smântâna lichidă și pireul de tomate.

tomate

3

Lăsăm să se pătrundă toate, condimentăm cu puțină sare, piper mozaic și busuioc. Adăugăm sosul peste paste, amestecăm bine și apoi turnăm conpoziția într-un vas de yena și răzălim deasupra cașcaval.

paste cu cas

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 150º,  iar când dăm vasul la cuptor reducem la 100º.  Lăsăm cam 30 de minute, până începe să se rumenească frumos deasupra.

paste gata 1

Voi ce rețete noi ați mai gătit zilele acestea?

3 comentarii la „Rețetă – Paste cu pui și ciuperci”

  1. Eu am gatit mai mult retete traditionale: mancarica de urzici, tocanite, sote-uri de legume; mancare de post, condimentand dupa plac. Azi am facut mancarica de linte cu praz si ciorba de legume care aduce cu minestrone.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.