Onorabila venețiană de Rosa Ventrella recomandare lectură

15

Onorabila venețiană – cu gândul la filmul Frumoasa Venețiană

Onorabila venețiană este cartea pe care am ales-o datorită titlului. În vară fusesem pentru a doua oară în Veneția. Un oraș romantic, deosebit. Văzusem filmul Frumoasa venețiană cu mulți ani în urmă. Îmi aminteam doar ideea filmului. Însă cartea este diferită de film. Detaliile prezentate te ajută să vezi cu ochii minții un oraș frumos. Emoțiile sunt descrise atât de bine încât le trăiești și tu.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editura ALL. Este o lectură ușoară, romantică. Va fi o adevărată plăcere să o citiți.

Onorabila venețiană

Onorabila venețiană – despre viața curtezanei Veronica Franco

Cartea are la bază viața Veronicăi Franco. Cea care ajunge curtezană la îndemnul mamei. Mama ei, Paola, fusese o curtezană renumită la vârsta fiicei sale. Căsătorită că un bărbat nepotrivit, ajunsă în situația de a se împăca cu sărăcia. Paola decide să susțină ea familia financiar. Devine curtezană și reușește să ofere familiei o viață decentă. Însă frumusețea pălește cu anii. Paola se vede nevoită să renunțe la această meserie.

Când fiica ei ajunge la 18 ani, o căsătorește cu un bărbat mai bătrân cu 30 de ani. Dar un soț bogat. Soț care ar fi trebuit să asigure și traiul familiei soției. Împinsă de mama ei, Veronica ajunge curtezană. Este alungată de soț, dar nu e deloc deranjată. Din banii câștigați, poate trăi mai mult decât bine. Își petrece așa ani buni din viață. Baluri, rochii din materiale fine, bijuterii scumpe, mâncare bună. Însă la un moment dat se simte pustiită. Își dorește altceva. Își dorește dragoste! Viața ei va lua o întorsătură, nu cea pe care o bănuiți. Citiți cartea și veți afla. Promit că va merita.

Onorabila venețiană

De ce merită să citești cartea Onorabila venețiană?

Am aflat detalii despre curtezane. Era o diferență între curtezane și prostituate. Curtezanele erau înscrise într-un registru. Aveau stabilit un preț fix. Curtezanele erau educate, primeau cadouri scumpe de la amanți. Amanții veneau cu programare.

Veronica a fost renumită atât pentru frumusețea ei, cât și pentru istețimea minții. Îi plăcea mult literatura și arta, scria versuri. Era o companie plăcută, pe lângă o amantă desăvârșită.

Cartea ne prezintă detalii ale vieții din Veneția în anii 1560-1585. Comerțul era în floare. Orașul radia și atrăgea negustori. Cu fiecare zi, orașul înflorea. Oamenii se bucurau de viață. Fiecare își trăia viața după bunul plac. Distracție în hanuri, distracție cu femei. Însă când ciuma s-a abătut asupra orașului, toți au căutat un țap ispășitor. Inchiziția a fost chemată sa facă ”curat”.

Ați citit această carte? V-ar plăcea să aflați mai multe detalii despre viața Veronicăi Franco?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

  1. Ce lectura frumoasa! Am fost si eu in Venetia acum 5 ani si mi-a placut mult. Cred ca mi-ar placea si cartea mai ales ca vreau sa invat mai multe despre Europa vremii aceleia.

  2. Este chiar genul care-mi place – despre viata romantata a unei personalitati. Ma rog, aici nu e vorba despre o personalitate, dar asta nu este important. Ramane sa-mi fac timp pentru ea!

Leave A Reply

Read previous post:
rinoplastie
Rinoplastie – riscuri, efecte și preț

Rinoplastie – riscuri, efecte și preț Remodelarea estetică a nasului – cunoscută, în termeni medicali, sub denumirea de rinoplastie –...

Close