Noi contra voastră de Fredrik Backman recomandare lectură

Noi contra voastră de Fredrik Backman – carte de vacanță

Noi contra voastră de Fredrik Backman a fost a doua mea carte de vacanță. Anul trecut citeam pe plajă, Scandalul. Și am așteptat cu nerăbdare să se apară și la noi continuarea, Noi contra voastră. Deci dacă doriți să le citiți, ideal ar fi să le luați pe amândouă.

Îmi place atât de mult cum scrie Fredrik Backman. Chiar dacă romanele lui sunt stufoase, peste 450 de pagini, îți dorești să nu se termine. Scrie frumos, la subiect. Prezintă problemele într-un stil direct, fără ocolișuri, tocmai pentru a ne face atenți asupra unor probleme.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris. Se găsește în categoria Beletristică – Literatură universală, alături de toate cărțile autorului.

Noi contra voastră de Fredrik Backman – una dintre cele mai bune cărți citite

Backman are stilul lui aparte de a spune adevărul în față. Discută despre gândurile noastre ascunse, despre prejudecăți. Explică clar, simplu, pe înțelesul tuturor.

În orașul Björnstad, tot ce contează este clubul de hochei. Însă de când a fost violată fiica directorului de către cel mai bun jucător din echipă, totul s-a schimbat. Lumea s-a împărțit în două tabere. Cei care au dat vina pe ea și au început să o terorizeze. Și cei care l-au judecat pe Kevin, prea puțini însă.

Cu bine și rele, viața încearcă să meargă mai departe. Mira încă are coșmaruri. Mesajele răutăcioase nu mai încetează, doar că s-a obișnuit cu ele. Sau cel puțin, se preface că nu îi pasă. Kevin a părăsit orașul, lăsând echipa de hochei fără pionul principal.

Noi contra voastră de Fredrik Backman

Politică pe spatele echipei de hochei

În astfel de situatii, întotdeauna se găsește un oportunist care să tragă sforile în favoarea sa. Locuitorii au nevoie de locuri de muncă. Echipa de hochei are nevoie de sponsori. Omul politic are nevoie de susținere. Așa se leagă toate.

Politicianul salvează echipa de hochei, dar cu ce preț? Sponsorii vin în ajutorul echipei de hochei, dar oare ce doresc în schimb? Și oamenii? Oamenii cu se aleg din tot acest război?

Dar cum rămâne cu sufletul oamenilor?

Ambiția îi face pe unii capabili să calce peste sufletele oamenilor. Drumul spre carieră contează doar pentru bărbat. Femeia e datoare să-l urmeze peste tot, uitând de ea, dar adunând numai frustrări. La cea mai mică problemă, relația se fisurează încet. Deși ambii conștientizează, târziu decid să facă ceva.

Noi contra voastră – noi lecții de viață

Fiecare carte este o lecție de viață. Însă cărțile lui Backman, sunt lecții întregi de la prima pagină până la ultimă. Un motiv în plus să iubești cărțile lui.

Aceasta ne învață despre prietenia adevărată și despre legăturile dintre oameni. Despre comunitate! Trebuie să învățăm să deschidem bine ochii și să fim mai buni. Să uităm de prejudecăți. Nu suntem perfecți, dar ne dorim ca lumea să ne placă așa cum suntem. Dar noi de ce nu îi putem accepta pe cei de lângă noi exact așa cum sunt?

Citește cărțile lui Fredrik Backman și descoperă o lectură minunată, aparte. Nu ezita să-i citești romanele și te asigur că te vor ține cu sufletul la gură. 

Noi contra voastră de Fredrik Backman

Noi contra voastră de Fredrik Backman

Noi contra voastră de Fredrik Backman

15 thoughts on “Noi contra voastră de Fredrik Backman recomandare lectură”

  1. Sigur ti-a placut mult Scandalul daca ai decis sa citesti si continuarea. Pe mine nu ma deranjeaza cartile stufoase. Sa fie bine scrise! As citi Kate Morton si daca ar scrie cate 1000 de pagini.

    Reply
  2. Ar trebui sa citesc cartea chiar și de-ar fi doar pentru ca personajul are același nume cu pseudonimul meu 🙂
    Lăsând gluma la o parte, cred ca este o carte care miar plăcea.
    Mulțumesc!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.