Mongol, 2007 – razboi, drama, romance

mongol01Imi plac filmele despre culturi mai putin cunoscute si popularizate, astfel, am posibilitatea de a afla detalii despre diferite popoare.

Mongolii sunt un popor asiatic, si se impart in doua categorii: mongolii de est si mongolii de vest, iar in traducere din limba tunguza, mongol inseamna “neinvins”.

Azi, mongolii au ajuns la o populatie de peste 8 milioane si traiesc pe teritoriul Rusiei, Chinei, Mongoliei si Kazakhstan-ului.

Filmul ”Mongol” este povestea unui tanar, Genghis Khan si despre cum evenimentele din copilaria sa il conduc sa devina un legendar cuceritor.

La varsta de 9 ani, Temujin este luat intr-o calatorie de catre tatal sau ca sa isi aleaga o fata ce ii va deveni sotie. El o intalneste pe Borte, care ii spune ca ar vrea sa ii devina sotie. El ii promite ca se va intoarce peste 5 ani ca sa o ia de sotie. Tatal lui Temujin este otravit in timpul calatoriei si moare.

mongol-part-one-5Ca si copil, Temujin trece prin foamete, umilinte si chiar sclavie, dar mai tarziu cu ajutorul sotiei sale, Borte, toate neajunsurile din copilarie sunt uitate, si devine unul dintre cei mai mareti cuceritori pe care lumea i-a cunoscut vreodata.

Filmul ”Mongol” a fost nominalizat la premiile Oscar in 2008 pentru cel mai bun film strain, iar la Premiile Festivalului Filmului European 2008, nominalizat pentru cel mai bun director de imagine Rogier Stoffers, Sergey Trofimov.

Mi-au placut 2 tagline-uri:

  • ” Greatness comes to those who take it.”
  • “Don’t despise a weak cub, it can appear the son of a tiger.”

Nu stiu ce mi-a placut mai mult: limba lor ciudata, de inteles, de nereprodus, obiceiurile interesante, de a-ti alege sotia la o varsta frageda, peisajul minunat!

Iti recomand sa te asezi comod in fotoliu, sa iti faci un ceai cald si sa urmaresti atent filmul, iar mai apoi astept parerea ta despre acest film!

5 thoughts on “Mongol, 2007 – razboi, drama, romance”

  1. Am vazut filmul asta anul trecut si am ramas surprins de faptul ca si rusii pot sa faca filme de calitate (ca de filmele americane mi-e sila). Povestea e captivanta, in special pentru cei care iubesc filmele istorice.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.