Mallorca, insula contrastelor

Mallorca, insula contrastelorCea mai mare dintre cele trei insule Baleare uimeşte prin contraste: viaţă de noapte tumultoasă şi linişte paradisiacă, stânci care coboară abrupt spre mare şi plaje line, întinse cât vezi cu ochii, sate uitate de lume şi staţiuni ultramoderne.

Cine n-a auzit de petrecerile de pe insula Mallorca? Sunt nelipsite din rubricile revistelor mondene, iar televiziunile au făcut zeci de documentare despre nopţile fierbinţi în care se râde, se cântă şi se dansează până la epuizare. Concluzia e una singură: cei care tânjesc după distracţie şi adrenalină se vor simţi ca în sânul lui Avram în Palma de Mallorca sau în El Arenal. Iar cine îşi doreşte o vacanţă liniştită, are 14 kilometri de plajă la dispoziţie pentru a petrece una de neuitat.

În compania mării

Restaurante, baruri, hoteluri şi magazine pentru toate gusturile, precum şi posibilitatea de a practica aproape orice sport oferă un cadru optim, atât pentru celibatari, cât şi pentru părinţi cu copii mari sau mici. Iar plaja este atât de lungă şi de lată, încât chiar şi în august, când turiştii iau realmente cu asalt insula, poţi găsi oricând un colţişor liniştit, unde să nu aibă altă companie decât marea, soarele şi nisipul fierbinte. Dar şi iarna, Mallorca este la fel de primitoare. Peisajele romantice, liniştea aproape ireală şi clima blândă transformă insula într-un loc de evadare perfect pentru cei ce vor să fugă de viscol şi de ger.

Insula din vis

De altfel, despre Mallorca se spune că este insula unde orice vis de vacanţă devine realitate. Cine ajunge acolo vara şi tânjeşte după locuri romantice şi pustii, le va găsi pe coasta de sud-est. Acolo se află Es Trenc, una dintre cele mai sălbatice plaje din lume, cu nisip de un alb strălucitor, străjuit de dune şi vegetaţie luxuriantă. Cea mai pitorească aşezare de pe coastă este sătucul de pescari Colonia de sant Jordi, cu multe cafenele şi cârciumioare intime, dar fără o viaţă de noapte zgomotoasă.

O capitală cu farmec

Coasta de sud-vest, presărată cu staţiuni moderne – precum Cala Mayor, Palmanova, Peguera sau Portals Nous – este mult mai bogată în oferte turiştii mai sociabili. Orice vizitator, indiferent de gusturi, vârstă sau naţionalitate, va fi fermecat însă de capitala insulei, Palma de Mallorca, unde intelectualul însetat de cultură va găsi la fel de multe motive de satisfacţie ca tânărul amator de senzaţii tari şi turistul aflat în căutare de chilipiruri.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.