Corul Național de Cameră ”Madrigal” – Concert extraordinar de Crăciun – 18 decembrie – Cluj-Napoca

Corul Național de Cameră ”Madrigal” - Concert extraordinar de Crăciun - 18 decembrie - Cluj-NapocaCorul Național de Cameră MADRIGAL vine pe scena Teatrului Național din Cluj pentru a ne încânta cu colindele românești în succesiunea originală în care au fost înregistrate pentru prima oară pe disc de vinil, în urmă cu 45 de ani. Acestea vor fi interpretate de prestigiosul cor sub bagheta dirijorului Voicu Popescu.
Corul Național ”Madrigal” a fost înființat în anul 1963, în cadrul conservatorului ”Ciprian Porubemscu” din București, la inițiativa dirijorului, Marin Constantin, alături de câțiva studenți și iubitpri ai muzicii corale.

Corul a fost gândit ca o formație camerală de tip renascentist  și și-au propus pregătirea și propagarea capodoperelor școlilor Renșaterii Europene și interpretarea lor în limbile originale.

Cu timpul, s-a dezvoltat redescoperind comorile muzicii bizantine și vechi românești, a colindelor, lucrărilor de inspirație folclorică, patrimoniului clasic autohton și contemporan.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) și Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcție de categorie:

Categoria I – 120 lei.

Categoria II – 100 lei.

Categoria III – 80 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Național Cluj – Napoca, marți, 18 decembrie, ora 19.

Ne vedem acolo!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.