Madonna – cantareata, actrita, compozitoare

MadonnaNumele complet al reginei pop este Madonna Louise Veronica Ciccone-Ritchie.

Concertul Madonnei in Romania cu turneul Confessions, in anul 2006, a fost doar in zvon, insa cel din 2009, din cadrul turneului Sticky & Sweet e tot mai aproape de realitate. Doar cateva zile ne mai despart de concertul divei din parcul Izvorului.

Madonna a socat mereu publicul, a starnit numeroase controverse in tarile in care urma sa concerteze. Chiar daca pentru organizatori este o afacere buna, biserica s-a opus mereu. In Rusia si Bulgaria, biserica a incercat sa faca publicul sa o huiduie, insa degeaba. Iata cateva exemple pentru care cariera artistei a fost controversata.

In videoclipul Like a Prayer, ea are o relatie cu un sfant de culoare si apar multe cruci arzand. Ea a socat din nou in timpul unui concert din turneul Blond Ambition, din Canada, unde ea a simulat masturbarea cantand melodia Like a Virgin. Videoclipurile Justify My Love si Erotica, au socat publicul, si a fost interzisa difuzarea lor la televiziuni. Aceste videoclipuri contineau scene de nuditate si acte de homosexualitate si de sadomasochism. Scene de violenta ne aduc What It Feels Like for a Girl? si Die Another Day. Cand s-au sarbatorit 20 de ani de premii MTV, artista a socat din nou, cand in timpul unui medly intre melodiile Holywood si Like A Virgin, ea a interpretat live alaturi de Christina Aguilera si Britney Spears, aceasta le-a sarutat pe amandoua pe gura. Madonna apare la inceputul concertului din turneul Confessions, rastignita pe o cruce si cu o coroana de spini pe cap.
Discul True Blue a fost cel mai bine vandut album, 19 milioane de exemplare vandute.
Primul turneu mondial al Madonnei, Who’s That Girl Tour, a avut cele mai mari incasari din toate timpurile. In 1990, ea lanseaza un disc de colectie The Immaculate Collection, apoi apare un documentar In pat cu Madonna, in 1992, lanseaza cartea Sex. Un film care i-a marcat cariera este Evita, film ce ii aduce Madonnei, Premiul Globul de Aur pentru interpretarea sa si Premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original You Must Love Me. In 2003, a incercat sa transmita un mesaj politic in timpul razboiului cu albumul American Life, dar nu a avut succes, posturile de radio refuzand sa ii difuzeze piesele.

Insa in 2005, revine cu albumul Confessions on a Dance Floor, si castiga premiul Grammy. Madonna a regizat primul ei film Filth and Wisdom, si a produs si scris I Am Because We Are, un documentar ce prezinta probleme populatiei din Malawi. Dupa cutremurul din Italia, Madonna a donat 500 000 dolari victimelor. In luna iunie, Madonna a fost numita de revista Forbes, a treia cea mai puternica vedeta.
DJ Paul Oakenfold
va deschide concertul Madonnei. Mare parte din bilete au fost deja vandute, aproximativ 80%, iar in data de 26 august 2009, sunt asteptati 70 000 de spectatori.
Daca si tu te vei afla printre ei, nu ezita sa ne impartasesti si noua impresiile tale despre unul dintre cele mai mari evenimente din Romania.

1 thought on “Madonna – cantareata, actrita, compozitoare”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.