Vă spuneam în primul articol că sejurul l-am petrecut în Spania, Costa Brava, în stațiunea Lloret de Mar. Am rezervat din România sejurul, deși dacă plăteam la recepție, era același lucru, nu am avut nicio reducere. Noi am ales hotelul Rosamar, un hotel de 4 stele, cu demipensiune. Am plătit suplimentar pentru seif în cameră și parcare închisă păzită. (aceste detalii sunt bine de ținut minte, costurile sunt destul de mari, având în vedere că tariful e pe zi).
Am ales stațiunea Lloret de Mar pentru că este una animată, gălăgioasă, plină de viață, o stațiune pentru tineri.
Plaja din Lloret de Mar este faimoasă și oferă turiștilor o plajă generoasă ca și spațiu, apă curată și servicii de calitate, și o mulțime de activități interesante. Plaja a primit premiul ”Steagul albastru” acordat de către Asociația ”Environmental and Consumer Education Association ” și continuă să primească premii de calitate pentru condiții excelente pe plajă. Adevărul este că această plajă pune la dispoziție dușuri, toalete, rampă pentru persoane cu dizabilități, personal calificat de prim ajutor și salvamar. Această plajă este considerată ca fiind una dintre cele mai sigure, cu cele mai puține incidente.
Plaja se întinde pe 1,5 km, iar nisipul și apa curată atrag numeroși turiști cărora le oferă activități variate și interesante.
O atracție turistică deosebită o reprezintă ”Castelul de pe plajă”, o construcție foarte veche, dar foarte apreciată și care se regăsește an de an pe toate vederile și în toate recomandările. Această construcție a fost începută în anul 1935 de către industriașul din Girona, Narcis Plaja. Proiectul a fost realizat de către arhitectul Gironei, Isidor Bosch. Construcția a fost terminată după anul 1940, când a luat sfârșit și războiul civil.
Castelul ”Sant Joan” este situat pe vârful unui deal care separă plaja Lloret de Mar de plaja Fenals și datează din secolul al XI lea. Castelul a fost funcțional până în secolul al XVII lea, iar mai apoi era folosit în principal pentru supravegherea teritoriului putând astfel preîntâmpina posibile atacuri sau incursiuni ale piraților. În anii 2000-2001, lucrările de excavație au luat sfârșit, iar castelul a fost transformat într-un sit arheologic valoros și este deschis publicului ce dorește să afle detalii istorice despre acest castel.
Biserica ”Parish Church” – această bisericuță drăguță este un obiectiv turistic ce nu trebuie evitat. Ea este construită în stilul gotic – renascentist seamănă cu o navă mai mare înconjurată de câteva fortificații. În timpul lucrărilor din secolul al XVI și al XVII, s-au mai adăugat câteva încăperi. Capela a fost construită în stil modernist, dar cu reminiscențe bizantine, capela este dominată de o cupolă și câteva turnuri placate cu țigle din mozaic.
Grădinile ”Santa Clotilde” seamănă cu grădinile italiene renascentiste și au fost proiectate de Nicolau Rubio i Tuduri, la vârsta de 25 de ani când entuziasmul său pentru artă era în floare. Grădinile ocupă o suprafață de 26,830 mp. Spiritul romantic se face simțit în toată grădina prin busturile și statuile din marmură. terase suprapuse, scări și rampe ce te poartă prin toată grădina. În timpul plimbării prin grădină, ești însoțit de murmurul apei. Apa calmă din iazuri, apa ce curge în fântâni formează o nesfârșită perdea de apă.
Pe faleză și pe străduțele din apropiere sunt numeroase restaurante cu mâncare specifică, dar și pizza sau mâncare din diverse bucătării. Ospătarii te așteaptă la intare în restaurant și îți prezintă meniul cu lux de amănunte. Dacă peste zi orașul este destul de liniștit, cum vine seara, orașul prinde parcă viață! Străzile sunt pline de tineri dornici de distracție, cluburile și cafenelele devin neîncăpătoare, ai impresia că ești într-un alt oraș. Poți să te distrezi dansând în cluburi cu muzică diversă, poți să savurezi cocktail-uri colorate în numeroasele baruri și terase, poți să îți încerci norocul la casino sau te poți relaxa ascultând un concert pe plajă.
În fiecare seară, se organizează un târg al meșteșugarilor pe faleză și poți achiziționa diverse obiecte, bijuterii, tablouri, haine croșetate, suveniruri. Seară de seară poți admira cum se realizează tablouri din vopsea. Un adevărat spectacol!
În Spania am descoperit înghețata din iaurt cu diverse toppinguri. Seară de seară mă răsfățam cu o înghețată, după care urma o plimbare de 2 ore prin micile magazine pentru a cumpăra cadouri celor dragi. Poți să găsești lucruri de calitate, la preț bun, prețurile în general se pot negocia, există o mare varietate de produse.
Per ansamblu, a fost frumos, am prins vreme bună, temperaturi ideale, apa mării a fost puțin rece deoarece cu 2 zile înainte a fost furtună pe mare și apa s-a răcit considerabil, dar totuși apa era foarte curată. Nu am avut parte de întâmplări nefericite, nimeni nu a încercat să ne fure, să ne agreseze, așa cum ne-au speriat alți turiști.
O vacanță de vis de care mi-e foarte dor!
Un comentariu la „Luna noastră de miere II – Lloret de Mar – Spania”