Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței II

Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței II6. Biarritz Beaches – a fost una dintre plajele pline de viață, azi una liniștită, ideală pentru familii cu copii. Aici găsim 5 km de plajă, iar turiștii sunt nelipsiți. Cu atât mai mult cu cât aici o săptămână pe an se organizează Festivalul de Surf din Biarritz. Vă recomandăm să vizitați Biarritz Beaches – această bijuterie a Franței lui Napoleon – în plin sezon estival. Vei iubi această stațiune așa cum a iubit-o și el. Atmosfera este relaxantă, plaja este frumoasă, nisipul fin maro, de aceea aici cu greu vei găsi un sezlong. Cu cât plaja se apropie mai mult de zona Bellevue, apare relieful stâncos. Datorită valurilor line, se poate naviga pe mare tot parcursul anului.

În mijlocul secolului al XIX-lea, era cea mai populară stațiune, pe vremea când Napoleon III și soția sa Eugenie își petreceau aici vacanța de vară.

Biarritz Beaches se aflăaâ de-a lungul coastei Basce, aproape de regiunea bască din Spania. Se poate observa cu ușurință influența în arhitectură și în bucătăria tradițională.  Există 5 plaje, fiecare cu istoria ei. Oraș de pescari în trecut, azi a devenit un fel de Mecca pentru iubitorii de surf. Prin anii ’50 regizorul de film, Petre Viertel, a adus o placă lungă de surf din California și a făcut surfing pe valurile uriașe uimind localnicii. Festivalul adună 150.000 de surferi pasionați.

Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței IIVeți găsi această stațiune pitorească, cu hoteluri și stațiuni maiestuoase vechi, dar cu toate facilitățile. Faceți rezervare din timp, această stațiune este destinația de vacanță atât pentru europeni cât și pentru turiști din lumea întreagă. Dacă plaja vă obosește, stațiune deține unul dintre cele mai frumoase acvarii din regiune, sau puteți să vă plimbați prin muzee, sau să vizitați vechiul port al vânătorilor de balene, care a fost păstrat în întregime, ca pe vremea când vânătoare de balene reprezenta principalul mijloc de comerț. City Casino este deschis toată noaptea, iar dacă mai aveți energie discotecile vă așteaptă.

Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței IILuna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței II7. Garoupe Beach – Cap d’Antibes – este una dintre cele mai exclusiviste plaje, proprietățile sunt foarte scumpe și toate cu sisteme de securitate, iar proprietarii nu sunt interesați să le închirieze. Plaja Garoupe Beach – Cap d’Antibes este una de lux, la adăpost de vânt și cu fața spre est, astfel încât soarele să nu îți bată în față.

Plaja Joseph este ideală pentru copii, marea are apă caldă și plaja are pietre cu forme variate, bune pentru joacă. Plaja se împarte în două secțiuni, plaja publică fără taxă de acces și cele private unde se depune o muncă enormă pentru a îndepărta cantitatea mare de alge marnme care se adună în timpul iernii și pentru a menține plaja curată. Vă puteți plimba și înota chiar și pe plajele private, nimeni nu se va supăra. Plaja Garoupe Beach – Cap d’Antibes este singura plajă de pe Riviera Franceză cu nisip perfect pentru copii.

Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței IILuna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței II8. Saint Jean de Luz – Unul dintre cele mai atractive orașe din Țara Bascilor, cu plajă confortabilă și un centru ademenitor, Saint Jean de Luz este o bijuterie în Țara Bască. Acest mic oraș-plajă este presărat cu farmec, de la portul plin cu bărci colorate până la micile magazine ce comercializează articole pentru surf și oferă și cursuri de inițiere.
Saint Jean de Luz este ultimul mare oraș din Franța până în Spania și se învecinează cu Saint-Sebastian. În timp ce Bayonne, orașul vecin își arată vârsta, Saint Jean de Luz este curat ca o pânză albă. Piețele încântătoare, zona pietonală și piața acoperită, toate îți garantează o vizităși o plimbare de neuitat. Deși orașul este mic, el este primitor și are un farmec aparte, lipsa unei parcări reprezintă însă un mare dezavantaj, deoarece turiștii sunt nevoiți să-și lase mașinile pe unde pot. Saint Jean de Luz este destinația ideală pentru suferi și locul ideal unde puteți experimenta terapia pe bază de apă de mare – spa– și să vă lăsați răsfățați de apele termale.

Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței IILuna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței II9. Cap d’Agde – se află la doar câțiva km de Montpellier și cuprinde sate și resorturi de nudism. Este o stațiune închisă, unde nudiștii se pot bucura de vacanță și de concediu, pot chiar să meargă la bancă, la poștă, restaurante sau la plimbare pe plajă. În timpul verii, populația acestei stațiuni ajunge până la 40.000.

Această stațiune este considerată una dintre cele mai bune destinații pentru nudiști din lume.

Stațiunea este aproape de atracțiile turistice franceze. Puteți vizita orașul-port Sete pentru a gusta bucătăria tradițională pe bază de pește și fructe de mare, sau o călătorie în orașul medieval Carcassonne.

Luna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței IILuna de miere – Cele mai frumoase plaje ale Franței II10. La Rochelle – se află pe coasta de vest a Franței și este o destinație turistică interesantă, dar rar vizitată de americani. La Rochelle are un port interesant vechi fortificat în Evul Mediu, dar și un oraș medieval minunat. Bucătăria de La Rochelle este memorabilă și recunoscută pentru fructele de mare.
Un oraș vechi de peste 100 de ani, dar privind mereu spre viitor, La Rochelle este un oraș frumos și generos, care reușește să păstreze și să mențină valorile naturale și arhitectura în timp ce se dezvoltă într-un mod inovator, armonios. Fiind amplasat în centrul plajei , orașul a putut să-și transforme solida sa bază maritimă într-un bun cultural, economic și turistic.

La Rochelle are o populație de spre 76.000 locuitori și este unul dintre orașele cele mai atractive și dinamice din Franța.

Ce ziceți? V-am convins să alegeți plajele din Franța pentru luna de miere sau pentru vacanță?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.