Lumea are nevoie ca tu sa faci ceea ce iti place

lumea are nevoie ca tu sa faci ceea ce iti placeIubeste ceea ce faci, si lumea va avea de castigat.

Cele mai mari schimbari se intampla deoarece oamenii sunt cu adevarat pasionati, si iubesc ceea ce fac. Daca vrei sa faci o diferentiere in lume, cel mai important lucru pe care poti sa il faci este sa iti alegi constient si de buna voie sa faci  ceea ce esti pasionat. Nicio alta alegere nu poate avea un impact mai mare asupra planetei sau asupra vietii tale.

Daca doar ai un job, este plictisitor, probabil nu vei avea un mare impact. Vei avea destui bani sa iti platesti chiria, destui bani sa traiesti. Dar in schimb nu vei fi incantat. Si cu siguranta nu ii vei inspira pe ceilalti. Daca ai un job plictisitor, vei munci atat cat sa nu fii concediat.

Dar, daca ai un job care te incanta, te va tine treaz toata noaptea, si te va face sa te simti implinit, vei face mai mult. Te vei darui jobului pentru a-l face complet. Vei aloca timp in plus, mai multa energie, mai multa pasiune. Pentru ca merita. Este satisfacator. La sfarsitul zilei, iti vei putea spune: “Timpul meu a fost bine petrecut azi.” Deci principala intrebare este daca sa faci o munca plictisitoare sau una care iti place. Intrebarea este de unde sa incepi.

Iata 7 lucruri pe care poti sa le faci pentru a fi bine platit facand ceea ce iti place :

1. Gaseste-ti pasiunea : aici este vorba despre marea ta pasiune, si ceea ce te face sa te simti plin de viata. Pentru inceput, intreaba-te : “De ce sunt cu adevarat interesat ?” , “Despre ce as putea sa vorbesc neincetat ?” ,”Ce as face pe gratis ? “

2. Gaseste-ti punctele forte : ceea ce ne intereseaza aici sunt lucruri la care esti bun, si punctele forte unice pe care le ai de cand te-ai nascut. Astfel vei putea contribui cu darurile tale intregii lumi. Pentru inceput, ia-ti la intrebari prietenii, familia si roaga-i sa iti spuna 3 lucruri la care considera ca esti talentat.

3. Gaseste-ti valoarea : a gasi intersectarea dintre la ce esti bun si ceea ce oamenii sunt dispusi sa te plateasca, la aceasta se reduce, de fapt, totul. Daca nu poti sa gasesti o modalitate de a fi platit pentru ceea ce iti place sa faci, atunci altceva nu prea mai conteaza. Asa ca merita sa pierzi putin timp si sa te gandesti la asta. Pentru inceput, gandeste-te ce beneficii vei putea aduce altora contribuind cu ceea ce iti place sa faci. Gandeste-te daca in ceea ce oferi este o nevoie disperata sau o mare pasiune.

4. Ia-ti angajamentul : Cred ca, mai mult decat orice alt motiv, oamenii esueaza deoarece esueaza cand e vorba de implicare. Gandindu-te “Nu stiu” sau “Poate intr-o zi” nu te va duce spre ceea ce esti pasionat sa faci pentru a-ti castiga existenta. Este vorba despre un angajament intransigent pe care trebuie sa il faci pentru a te shimba tu insuti. In loc sa gandesti “Nu stiu”, spune-ti “Ma voi descurca cumva”. Nu uita, cararile sunt facute datorita pasilor.

5. Fii bucuros sa ii dai drumul : oricat de mult ti-ar placea sa faci aceasta schimbarea pentru tine insuti, poate fi greu sa lasi in urma modelele vechi de gandire si comportament. Multi dintre noi gandim ca jobul ar trebui sa fie placut, distractiv. Sa distrugi aceste credinte poate fi greu, dar a merge spre o noua directie merita cu adevarat.

6. La ce vei renunta ? Poate nu iti dai seama ca vei avea timp un nou efort, si ai dreptate. Nu vei avea timp pana nu iti vei face timp. Sunt multe lucruri pe care le integram in programul nostru, pe care credem ca trebuie sa le facem. Dar in realitate, lumea nu va intra in colaps daca noi alegem altceva. Alcatuieste-ti o lista cu toate activitatile si in timp vei renunta la altele cu scopul de a-ti face timp pentru noua ta calatorie.

7. Iti vei spune Da tie insuti, pentru binele tau ? Poti sa vrei sa devii scriitor, dentist, pictor. Daca stii ca asta ai menirea sa faci, atunci acorda-ti singur permisiunea de a merge pe acel drum, chiar daca inca nu este totul stabilit. Chiar daca nu e un job din care sa ai un venit fix. Recunoaste-ti pasiunea, complet si cu entuziasm .

love-my-job-smDaca exista in calatoria ta mai mult decat aceste sapte lucruri, acesta reprezinta un start imens. Transparenta si angajamentul sunt cei mai mari pasi, iar restul vine de la sine. Un pas in fata celuilalt.

Vei ajunge acolo. Nimeni nu te poate opri daca iti doresti suficient de mult sa ajungi acolo.

Si nu uita, lumea are nevoie ca tu sa faci ceea ce iti place. Nimic altceva nu poate crea mai multa schimbare, sau sa aiba un mai mare impact.

Acorda-ti permisiunea de a face ceea ce iti place ! Avem nevoie de darurile tale !

8 thoughts on “Lumea are nevoie ca tu sa faci ceea ce iti place”

  1. Intotdeauna conteaza sa faci ceea ce faci cu placere. Poate ca nu o sa ai posibilitatea 100%, dar mereu am sustinut ca trebuie sa iti placa macar 80-90% din ceea ce faci. Din fericire mie imi place ceea ce fac – insa din pacate nu toti sunt in aceeasi situatie.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.