Toți ne dorim un stil de viață sănătos
Un stil de viață sănătos vine în urma cunoașterii foarte bine a corpului nostru. E importantă și înțelegerea unor principii de bază pentru a ne menține supli și sănătoși. Dieta Montignac m-a ajutat să redescopăr legumele și zarzavaturile, să inventez garnituri interesante și delicioase. Am descoperit că pot să gătesc rapid și mereu sănătos.
Prietenii mă întreabă cum mănânc eu anumite legume.
Majoritatea sunt sătui de legume mexicane sau legume la aburi. Din păcate, majoritatea dietelor interzic cartofii și orezul, garnituri de bază în meniul românului. Se recomandă consumul de legume, dar nu ești ajutat cu rețete. Nimeni nu îți spune cum să le gătești pentru a te putea bucura de o masă gustoasă.
Nu e greu să gătești pentru un stil de viață sănătos
Nu e foarte greu să gătești legumele și să obții o garnitură sau chiar o masă principală completă. Trebuie doar să combini ceea ce îți place și să inventezi rețete. La începutul dietei, mă îngrozeam la ideea de legume. Mă gândeam ce legume să mănânc, cum să le combin să fie gustoase. Cu timpul, am descoperit vinetele gătite, zucchini la grătar sau pane, la wok sau la cuptor, legume la grill la cuptor, legume tempura – toate un deliciu!
De cele mai multe ori, mă uit prin frigider și combin ce am în funcție de pofte, mai trebuie să vă spun că de fiecare dată obțin un preparat gustos, hrănitor, sățios?
Fasole verde la wok – pentru un stil de viață sănătos
– am pus unt la topit, am adăugat fasole verde păstăi congelată, am adăugat sare și piper și am lăsat să se pătrundă puțin. La final, am pus 2 linguri de smântână pentru gătit și parmezan sau cașcaval ras.
Vinete la cuptor – într-un stil sănătos
Am descoperit că vinetele sunt gustoase și gătite la cuptor, nu doar în salată de vinete. Am tăiat felii vinetele, le-am sărat și piperat pe ambele părți, am tăiat în jumătate câteva roșii cherry. Am pus felii de vinete, bucăți de roșii, cașcaval sau parmezan, smântână de gătit, sare și piper și la cuptor pentru 45 de minute.
Zucchini sunt acum preferații mei de când cu stilul de viață sănătos
Indiferent că sunt la grătar, la cuptor sau în diferite combinații, ei nu lipsesc niciodată din frigiderul meu. Zilele trecute, i-am reinventat, am tăiat felii, i-am condimentat pe ambele părți, am tăiat felii o ceapă roșie, câteva roșii cherry, parmezan ras sau cașcaval, smântână pentru gătit. Am dat vasul la cuptor pentru 45 de minute, să se rumească cașul deasupra și să pătrundă bine.
Hmmm, ce pofta mi-ai facut de pastai verzi cu smantana!! Vinetele intr-adevar sunt foarte bune la cuptor, dar si pe gratar si apoi asezonate, ca si dovleceii de altfel. Pe acestia din urma ii prefer de cele mai multe ori cruzi – in salate, sucuri sau pur si simplu.
Cruzi nu am incercat niciodata, cu atat mai putin in sucuri. O idee interesanta.