Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill recomandare lectură

12

Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill – poveste de seară

Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill este cartea pe care tocmai am citit-o. Aveam nevoie de o poveste lejeră, de seară. Să se citească ușor, dar să fie o poveste atractivă. Să fie o poveste de suflet, cu care să mergi la culcare. Exact asta am găsit în această carte. Coperta te atrage de la prima vedere. Trebuie să o citești. Ea poate fi comandată de pe site-ul Editura Corint.

Am tot fost certată că citesc cărți triste. Da, îmi place să citesc despre evrei, războaie, istorie. Uneori citesc și cărți pentru copii și adolescenți. Această carte se încadrează în ultima categorie. Acest tip de cărți mă relaxează. Par cărți simple, însă ai multe de învățat din ele.

Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill

Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill – prietenia dintre două fetițe

Cartea se încadrează la poveste de seară. Eu am citit-o în două seri, câteva ore. E o lectură ideală pentru o pauză.

Calypso este o fetiță care iubește cărțile, dar e o fetiță tristă. Din păcate, mama ei a murit, iar tatăl încearcă să fie un părinte bun. Îi spune mereu fiicei sale că tristețea trebuie să rămână în interior. Nimeni nu trebuie să știe cât suferă. Calypso este de multe ori și copil, și adult. Tatăl, cufundat în muncă, uită de îndatoririle sale. Consideră că dacă fiica sa nu se arată tristă, se descurcă cu toate.

Dar într-o zi, la școală, apare o fetiță nouă, Mae. Ea va deveni curând cea mai bună prietenă a lui Calypso. Pe cele două le leagă pasiunea pentru cărți și citit! Mae o invită pe prietena sa la ea acasă. Calypso va vedea ce înseamnă o familie unită. O mamă care pregătește o cină adevărată. A și uitat de când a mâncat mâncare gătită e altcineva. Își dă seama că dacă mama ei ar fi trăit, ea ar fi avut o familie frumoasă.

Merge acasă tristă și își dă seama cât de mult îi lipsește mama. Dragostea și afecțiunea mamei. Dar nu are voie să spună nimic în fața tatălui. Tatăl este prea absorbit să termine o carte despre lămâi. Uită de cumpărăturile necesare unei case. Cina pentru Calypso este pâine prăjită cu fasole din conservă. Sau pizza, în zilele bune ale tatălui.

Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill

Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill – povestea din sufletul unui copil trist

Calypso este o fetiță tristă, dar care nu are voie să o arate. Însă e un lucru extrem de greșit. Nici tatăl ei nu știe să-și gestioneze durerea. De aceea el crede că așa e mai bine. Să nu se discute despre nimic trist, din trecut. Însă o greșeală a tatălui declanșează o adevărată dramă! Toți vor avea un șoc! Toate problemele vor ieși la iveală. Iar în final, învățăm că trebuie să cerem ajutorul celor din jur. Nu e nicio rușine să vorbim despre problemele noastre. E important să primim ajutor specializat. Și ajutor din partea celor care ne iubesc cel mai mult.

Voi citiți cărți pentru copii sau adolescenți? Pentru mine, Lămâi, cărți și prieteni, a fost o gură de aer proaspăt și o recomand din suflet!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Sper ca pana la final tatal intra pe caelea cea dreapta si invata sa comunice cu fetita lui, sa asculte ce o doare, sa o incurajeze, sa nu-i mai impuna sa tina totul in ea. Este foarte rau sa tii durere in tine.

  2. As putea sa spun ca este o carte sensibila. Sunt convinsa ca sunt persoane care traiesc astfel de drame si in care suferinta este un subiect delicat. Fiecare o tine pentru el fara a o expune

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
pandișpan pufos cu căpșuni
Pandișpan pufos cu căpșuni – rețetă împrumutată

Pandișpan pufos cu căpșuni - un deliciu Îmi plac mult deserturile cu căpșuni. Anul acesta am avut o recoltă bogată...

Close