Barajul Vidraru – o calatorie spre un peisaj minunat si un drum pe masura. Cele doua benzi inguste strajuite pe o parte de stanci si pe cealalta parte de prapastie, te vor impresiona.
Barajul Vidraru este primul baraj construit in Romania, in anul 1965, pe raul Arges pentru productie de energie electrica. Construirea barajului s-a realizat in 5 ani si jumatate si a necesitat 42 de km de tunel subteran, s-au excavat peste 1 500 000 de m3 de roca, s-au turnat peste 900 000 de m3 de beton si s-au instalat 6 300de tone de echipament electromecanic.
In momentul finalizarii, Barajul Vidraru era pe locul 8 la inaltime in Europa, si pe locul 20 in lume. Cateva date tehnice e bine de stiut: suprafata totala a lacului este de 893 ha, lungimea de 10 km, latimea maxima de 2,2 km, circumferinta de 28 km. Conturul barajului este luminat noaptea, astfel ca el poate fi observat din avion.
Tot aici poti admira si monumentul electricitatii, Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici.
Te pasioneaza sporturile extreme? In anul 2006, la Barajul Vidraru, s-a inaugurat o amenajare pentru bungee jumping, aici se afla cel mai inalt punct de lansare cu coarda elastica din Europa (166m). Sariturile se fac doar pe baza de programare.
Ca sa poti admira lacul si barajul in totalitate, iti recomand o croaziera cu vaporul sau o plimbare cu hidrobicicleta!
Distanta dintre marile orase si obiectiv :
- Satu –Mare – Pitesti – 485 km
- Oradea – Pitesti – 463 km
- Cluj-Napoca – Pitesti – 315 km
- Timisoara – Pitesti – 406 km
- Sibiu – Pitesti –155 km
- Brasov – Pitesti – 149 km
- Bucuresti – Pitesti – 126 km
- Suceava – Pitesti –468 km
Daca ti-e dor de zapada in mijlocul verii, de aici, iti poti continua drumul spre Balea Lac si spectaculosul Transfagarasan.
Harta:
Spune-ne ce ti-a placut cel mai mult ? Tu ai facut bungee jumping? Si eu as vrea sa incerc!
Am fost la Vidraru acum câțiva ani. Este superb.
Sper să mergem în curând și noi să-l revizităm!