Cum putem oferi îngrijire adecvată cățelului nostru?

Trebuie să oferim îngrijire adecvată cățelului nostru

Ne place să avem un cățel pe lângă noi. Însă e important să nu uităm să-l îngrijim. El are nevoie de atenția și îngrijirea noastră. Administrarea la timp a medicamentelor și vaccinurilor este esențială. Să nu neglijăm nici joaca cu el.

Stând la casă, am avut mereu animăluțe prin curte. Căței, pisici, zilele erau mai colorate cu ele. Zilele erau triste când ele hotărau să ne părăsească. Nu am crezut că voi fi în stare să plâng după un animal. Asta până când am pierdut o cățelușă. Apoi încă una. De fiecare dată mi-am propus să acord mai multă atenție următorului cățel. De ce? Pentru că un animal îți poate aduce multă bucurie!

Cum putem oferi îngrijire adecvată cățelului nostru?

Pentru a avea un cățel fericit, trebuie să-l îngrijim. Iată câteva detalii la care să acorzi atenție!

  • mediu curat și adăpost fără pericole

Dacă aveți cățel de curte, aveți grijă la curățenie. Adunați mizeria pe care o face. Acordați atenție și la cușca câinelui. Dacă e din lemn prins cu cuie, se poate deteriora în timp și vătăma animalul. Se poate agăța și răni într-un cui ieșit.

  • apă curată tot timpul

Câinele trebuie să aibă apă curată tot timpul. Și asta indiferent de anotimp. Hidratarea este importantă pentru sănătatea animalului de companie.

  • alimentație specială pentru animale

Știu că suntem tentați să le dăm din mâncarea noastră. Dar nu este deloc sănătos pentru animale. Mai ales, dulciuri! Sunt strict interzise animalelor! Mâncarea specială pentru căței este tot ce au ei nevoie. Acum găsim în comerți diferite sortimente. E bine să alegem cu grijă hrana lor. Trebuie să fie de calitate și nutritivă.

Respectați recomandările medicului veterinar în funcție de rasă, greutate vârstă. Ideal ar fi ca animalul de companie să fie dus regulat la cabinetul veterinar. Specialiștii de aici îți vor da sfaturi cum să-l îngrijești mai bine. Îți va furniza informații despre programele de vaccinare. Îți va explica despre importanța controlului paraziților interni și externi. Păstrați carnetul de sănătate al cățelului în siguranță. Adresați-vă medicului veterinat dacă animalul de companie pare bolnav.

  • joaca cu cățelul

O îngrijire adecvată a cățelului înseamnă și atenție. El are nevoie de dragoste, joacă, plimbări. Toate alături de stăpânul lui. Astfel se va crea o relație frumoasă între om și cățel. E important să vă jucați împreună. Astfel veți reuși să aveți o legătură strânsă.

  • antrenați cățelul să respecte ordine simple

E util și benefic ca animalul de companie să respecte câteva ordine simple. El trebuie să te recunoască ca și stăpân și să te respecte. Respectând comenzile, el este în siguranță, dar și cei din jurul lui.

  • îngrijire și răsfăț

Nu uitați pe lângă hrană și tratamente la timp, de partea estetică. Un cățel curat și îngrijit înseamnă un cățel sănătos și fericit. Nu ezita să-l răsfeți din când în când cu o vizită la cabinetul veterinar și pentru cosmetica cățelului. Și o programare la cosmetică înseamnă îngrijire adecvată a cățelului.

Tu cum ai grijă de cățelul tău? Acorzi atenție tuturor detaliilor pentru ca animalul tău de companie să beneficieze de o îngrijire adecvată?

Foto

10 comentarii la „Cum putem oferi îngrijire adecvată cățelului nostru?”

  1. Eu zic ca imi ingrijesc destul de bine cainele. Ii ofer mancarica buna, aleasa impreuna cu medicul veterinar, am grija sa fie curaj si ingrijit, sa il perii, sa aiba apa proaspata, sa faca vaccinurile la timp, sa fie ferit de pureci si capuse si asa mai departe. Va avea chiar si cadou sub brad – un aligator care chitaie.

    Răspunde
  2. Eu am avut catel si stiu ca e o responsabilitate fff mare, mai ales daca in familie, nu sunt iubitori de animale. E drept ca la socri avem caine, insa nu se compara felul cum il îngrijesc ei pe al lor, de cum trebuie de fapt ingrijit un catel! Sper ca am sa primesc intelegere de la familie si sa nu ii puna sfantul sa ia catel la apartament, chiar daca stau la parter si am curte, ca nu as putea sa ma obisnuiesc.

    Răspunde
  3. Cred ca daca inlocuiesti cuvantul catel cu pisica, obtii aceleasi sfaturi pertinente. Eu iubesc mai mult pisicile, am o droaie si ma joc cu ele, le hranesc, le fac mofturile, le pup, le pieptan, le las sa doarma unde vor ele, inclusiv langa mine, cu riscul de a nu ma putea intoarce si rasuci in pat ca sa nu le strivesc….

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.