Ingrediente cosmetice și beneficiile acestora

Îngrijirea pielii și a părului implică o rutină compusă din mai multe produse cosmetice. Fiecare produs în parte are un alt rol în îngrijire. E bine să ne cunoaștem tenul și nevoile acestuia și să folosim produse cu ingrediente cosmetice care să aducă beneficii pielii.

Recomand să te documentezi despre fiecare ingredient. Vei afla ce beneficii are, când și cum trebuie folosit. Unele e bine să nu fie folosite vara, altele se folosesc doar o anumită perioadă de timp. Tenul tău va arăta bine și se va menține sănătos și tânăr datorită produselor cu ingrediente cosmetice ce pot face minuni pe termen lung.

**Cosmetice cu Niacinamide

Niacinamida este un ingredient valoros în produsele cosmetice și este o formă de vitamina B3. Pătrunde adânc în piele și poate să combată cu succes ridurile, petele pigmentare, dar și acneea. Semnele de îmbătrânire se reduc vizibil. Produsele cosmetice cu acest ingredient cosmetic protejează pielea împotriva daunelor oxidative și ajută la uniformizarea nuanței pielii. Acest ingredient se găsește în produse de demachiere, seruri, tonere, măști și creme hidratante. Dacă pielea ta este sensibilă, se recomandă produse cosmetice cu concentrație mai mică de niacinamidă.

**Cosmetice cu Bakuchiol

Bakuchiol este un ingredient extras din frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia și a fost utilizat în medicina chineză și indiană timp de ani de zile. Este varianta mai blândă a retinolului, oferă o alternativă mai puțin iritantă, curată și naturală. Studiile au arătat că produsele cosmetice ce cuprind acest ingredient ajută la reducerea hiperpigmentării, îmbătrânirii și fotodeteriorării dacă se utilizează de două ori pe zi timp de 3 luni. Este un ingredient excelent, potrivit și pielii sensibile.

**Cosmetice cu Peptide

Pentru a-ți proteja frumusețea, introdu în rutina de îngrijire, produse cosmetice cu peptide. Aceste ingrediente cosmetice se regăsesc în produsele anti-aging, ajută mult la regenerarea tenului, netezirea ridurilor, stimulează producția de colagen în piele. Peptidele au capacitatea de a regla diverse procese biochimice din celule, țesuturi. Colagenul, cheratina și elastina se numără printre cele mai cunoscute proteine peptidice.

**Cosmetice cu Retinol

Retinolul este un derivat al vitaminei A. Reprezintă unul dintre cele mai cunoscute ingrediente de îngrijire a pielii pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire. Fiind un antioxidant puternic, luptă împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reduce acneea, ajută la reînnoirea celulară, diminuează liniile fine și ridurile, stimulând în același timp producția de colagen a pielii. Produsele cosmetice cu retinol se introduc treptat în rutina de îngrijire pentru a crește toleranța pielii la acest ingredient cosmetic. Retinolul face pielea sensibilă la soare, așa că aplică produse cu SPF ridicat.

**Cosmetice cu Vitamina C

Tot mai multe produse cosmetice găsim pe piață cu acest ingredient. Vitamina C este un antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi, a factorilor de stres din mediu, repară pielea afectată de razele UV, previne îmbătrânirea prematură, reduce hiperpigmentarea și uniformizează nuanța pielii. Vitamina C se găsește în produse de demachiere, seruri, creme și măști de față. Achiziționați produse cu vitamina C care se găsesc în recipiente opace, dispuse cu dozatoare cu pompiță. Acest ingredient cosmetice se destabilizează ușor și își poate pierde proprietățile în contact cu aerul.

Ai grijă de tenul tău cu produse

cu ingrediente cosmetice valoroase

Tenul necesită multe vitamine și nutrienți pentru a se menține tânăr, frumos și sănătos. Trebuie să alegem cu grijă produsele pe care le includem în rutina de îngrijire zilnică. Demachierea tenului este esențială, urmează măști, seruri și creme. Nu uita de un tratament facial care să includă și un masaj facial. Vei vedea beneficii, vei avea un ten mult mai frumos dacă îl vei îngriji și îl vei răsfăța.

Notino îți oferă o mulțime de produse cu ingrediente cosmetice necesare îngrijirii tenului tău. Citește despre fiecare ingredient cosmetic în parte, vezi care sunt beneficiile și alege să folosești ce ți se potrivește, și ce are nevoie tenul tău!

5 thoughts on “Ingrediente cosmetice și beneficiile acestora”

  1. De bakuchiol nu stiam foarte multe, dar as vrea sa incerc niste produse care sa imi ajute tenul! Incerc sa evit mereu acele ingrediente care am simtit ca nu mi-au priit.

    Reply
  2. Avand tenul sensibil si predispus la fel si fel de manifestari in contact cu ingrediente prea dure, m-am bucurat enorm cand am descoperit Bakuchiolul care are cam aceeasi actiune cu a retinolului, dar fara efectele adverse ale acestuia.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.