Beneficiile dormitului în hamac

De ce avem nevoie de hamac?

Aud tot mai mulți oameni că merg în pădure să doarmă în hamac. Sau în parcurile centrale. De ce fac aceasta? Se relaxează în aer liber. Își reîncarcă bateriile, în natură, în liniște. Și noi ne dorim să ne cumpărăm unul pentru curtea noastră. Chiar mă gândeam că ar fi un cadou bun pentru soțul meu.

Nu cumpăr nicodată fără a mă documenta înainte. Deși pare simplu de ales, eu țin cont de câteva criterii de bază. Îmi place să investesc în lucruri de calitate. Însă caut mereu și prețul corect. Așa că m-am interesant de hamace la prețuri avantajoaseȘtiți că tot ce găsesc bun, împărtășesc cu voi.

Beneficiile dormitului în hamac

Ne place să ieșim în natură. Găsim mereu locuri ferite de trafic, poluare, gălăgie. Ne-ar plăcea să poposim câteva ore. Așa că m-am gândit că un hamac nu ne-ar strica. Dacă vă place să mergeți în drumeții cu biciclete, hamacul este ușor de luat cu voi. Hamacul modern este un sling suspendat, dar care a fost îmbunătățit. Design-ul și construcția lui este determinat de scopul hamacului.

Hamacul a fost gândit pentru dormit. Milioane de oameni din lume încă dorm în hamace. Iar numărul lor este în creștere. Studiile spun că există beneficii ale dormitului în hamac.

hamac

  • confort – nu există puncte de presiune care să apese coloana. Întregul corp se poate odihni. Dormitul în hamac este ca și cum ai pluti.
  • te eliberează de stres – legănatul lent cu ajutorul hamacului este reconfortant. Mintea și corpul se relaxează ușor și ne amintește de copilărie. Nu e de mirare că legănatul în brațele mamei era cel mai liniștitor.
  • somn mai bun. Studii recente au demonstrat că dormitul într-un hamac te ajută să dormi mai bine și mai profund.
  • accesibil ca preț. Oamenii investesc în paturi și saltele pentru a avea un somn odihnitor. Pe lângă acestea, mai e nevoie de așternuturi, perne, care toate costă. Personal hamacul pare o soluție mult mai rentabilă.
  • nu mai trebuie să aranjezi patul. Motiv de ceartă între parteneri sau între părinți și copii.

Cel mai bun hamac pentru dormit este modelul clasic. Hamacul trebuie să aibă material la ambele capete, cu o curbură naturală în mijloc. Pentru dormit, evitați hamacele cu suport. Suspendarea hamacului este esențială pentru un somn bun. Nu trebuie strâns prea tare, altfel umerii vor sta în tensiune. Poziția ideală a hamacului este când seamănă cu un zâmbet sau cu o banană.

hamac

De ce vreau eu, un hamac, în curtea noastră?

Un hamac colorat ne lipsește în grădina noastră. Avem doi pomi bătrâni și rezistenți. Deci vom opta pentru modelul suspendat, cu frânghii. Va fi un mod bun de a ne relaxa după o zi grea. Dar cred că va deveni locul ideal de dormit în nopțile de vară. Va deveni locul meu ideal de citit.

Voi aveți hamac, v-ar plăcea să dormiți sau să vă relaxați în el, mai ales vara? Voi mergeți în parc sau în pădure să dormiți sau să citiți în hamac?

Foto

28 de comentarii la „Beneficiile dormitului în hamac”

  1. Citind, mi-am dat seama că un hamac ar fi perfect în curtea noastră. Mă încântă și îmi dă un feeling de relaxare doar gândul că aș dormi sau citi acolo. 🙂

    Răspunde
  2. cand il vad si vad pe altul tolanit in el, parca as pofti sa stau si in hamac, dar nu am avut curaj niciodata sa ma pun intr-unul. Nici cand eram mai slaba. Cred ca mi-e teama de tot ce se leagana. Asa sunt eu mai fraiera. Sotul meu, in schimb, ar sta toata ziua in hamac.

    Răspunde
  3. Sunt curioasă cât de odihnitor poate fi dormitul în hamac. Așa, din imagini, pare foarte relaxant și comod, dar parcă aș vrea să încerc pe pielea mea senzația. Cred că ar fi interesantă experiența.

    Răspunde
  4. De dormit intr-un hamac nu se pune problema, ca n-as reusi, insa am vrut odata sa stau intr-un hamac, la o prietena in curte, si m-am rasturnat pe partea celalata… deci… din neindemanare am ajuns sa nu mai apreciez aceasta chestie relaxanta pt altii 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.