Frumoasa venetiana – drama, romantic, dragoste

1

dangerous_beautyPasiune. Seductie. Tradare. O scadaloasa poveste de dragoste.

“Frumoasa venetiana” este un film pe care l-am revazut zilele trecute, si mi-a placut la fel de mult ca prima data.

“Frumoasa venetiana” este un film regizat de Marshall Herskovitz, si a fost adaptat dupa romanul “The Honest Courtesan”. In rolurile principale, ii poti admira pe Catherine McCormack, Rufus Sewell, Peter Eyre, Anna Sozzani, iar costurile filmului au depasit 8 milioane de dolari.

Actiunea se desfasoara in Venetia secolului al XVI lea. Veronica Franco se indragosteste de Marco Venier, un tanar bogat. Parintii acestuia nu sunt de-acord cu povestea de dragoste dintre cei doi, iar Veronica este sfatuita de mama ei sa devina curtezana.

In acea perioada, curtezanele se bucurau de privilegii unice : se imbracau elegant, citeau, compuneau poezii si muzica, discutau probleme de politica cu barbatii care erau la conducere. Veronica devine celebra atunci cand il convinge pe regele Frantei sa ajute Venetia in razboiul impotriva Turciei, dar cand Venetia este lovita de ciuma, biserica o acuza pe Veronica de vrajitorie. Procesul impotriva ei i-a o turnura interesanta pe care te las sa o descoperi.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close