Frica de a zbura cu avionul

ANA 787 Special Livery K65333-01

Zbori pentru prima dată? Îți trec prin minte zeci de scenarii văzute în filmele în care toate avioanele se prăbușesc? Speri să nu mai trebuiască niciodată să zbori cu avionul, și îți faci curaj să zbori pentru prima și ultima dată?

În vacanța din acest an, am zburat alături de oameni care nu mai zburaseră niciodată, unii erau foarte încântați de această nouă minunată și interesantă experiență, alții erau cât se poate de stresați. Deși nu întotdeauna zborul este impecabil, eu tot cred că trebuie să ne bucurăm de avion, ne scutește de foarte mult timp pierdut pe drumuri, și în plus este foarte comod.

Teama de zbor – cei care zboară pentru prima dată

Pasagerii care au nevoie de asistență/consultanță sunt cei care se tem de zbor, au rău de înălțime șisau zboară pentru prima dată. Este normal să-ți fie frică de zbor având în vedere că pentru câteva ore te vei afla într-un spațiu închis, îngust, la 30.000 m deasupra pământului, iar avionul ”tremură din toate încheieturile” când trece prin zone de turbulență.

Nu-ți fie frică sau rușine să pui întrebări personalului. Chiar dacă nu toți sunt amabili, majoritatea însoțitoarelor de zbor adoră să călătorească, așa că cu siguranță vei găsi pe cineva suficient de înțelegător încât să-ți răspundă la unele întrebări.

Cu ani în urmă, British Airways a fost una dintre companiile care a dezvoltat un proiect în care existau voluntari dispuși să însoțească pasagerii care aveau nevoie să fie asistați.

Încercați în avion să vă relaxați ascultând muzică, solicitați  o pernă moale sau o pătură din lână, vă veți simți confortabil, apelați cu încredere la o minge de tenis pentru a elibera din tensiunea acumulată în timpul zborului.

Respirația este foarte importantă, inspirați adânc și expirați încet, vă va ajuta să vă relaxați.

Nu priviți pe geam dacă aveți rău de înălțime!

Încercați să vă bucurați de zbor, să vă gândiți la lucruri frumoase și socializați cu cei din jur, vă va distrage atenția de la zbor!

Vă mai amintiți cum a fost pentru voi primul zbor?

3 thoughts on “Frica de a zbura cu avionul”

  1. de la primul zbor au trecut vreo… 10 ani 🙂 la inceput mi se parea ceva foarte special (eram un copil), acum pt ca nu trec 2 luni fara sa zbor undeva, si-a mai pierdut din farmec 🙂 , dar nu mi-a fost frica niciodata.

    Reply
  2. Noi am intalnit un tip care zboara mai mereu, cate 2,3 zboruri pe saptamana, datorita jobului, dar spunea ca de fiecare data ii e frica si ii e groaza sa zboare, a incercat toate medicamentele, niciun rezultat, dar a gasit tratamentul perfect “un pahar de alcool” inainte de a se urca in avion! 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.