Scopul final: fericirea!

Scopul final: fericirea! Fericirea e scopul final în viață, fericirea esre realizabilă, e pentru noi toți.

Fericirea este determinată mai mult de mințile noastre şi mai puțin de circumstanțe.

1. Investește timp și energie în relațiile tale cu ceilalți. Oamenii fericiți petrec mai mult timp cu prietenii, cunoștințele. Oamenii fericiți sunt mai generoși, mai altruiști.

2. Socializează și interacționează cât mai mult posibil cu ceilalți. Oamenii fericiți au mai multe relații de calitate.

3. Înlătură gândurile nefolositoare, inutile. Dalai Lama spunea ”Metoda principală de a avea o viață fericită este de a-ți instrui mintea zilnic cu practici ce diminuează atiudinile negative și și le întăresc pe cele pozitive.”  Prima dată învață să-ți identifici gândurile și apoi să le elimini pe cele negative și nefolositoare.

4. Încearcă să te încarci cu gânduri pozitive, optimiste. Prima dată trebuie înlăturate gândurile negative, iar apoi să ne încărcăm cu gânduri optimiste.

5. Încearcă să ai o viață sănătoasă, mănâncă bine și menține-te sănătos. E greu să fii fericit dacă ești mereu bolnav.

6. Asigură-te că dormi bine și suficient, găsește-ți timp pentru odihnă. Așa cum spuneam la punctul 5, e greu să fii fericit dacă ai  probleme de sănătate, e la el de greu să fii fericit dacă ești mereu obosit și irascibil.

7. Gestionează-ți bine timpul și prioritățile. Oamenii fericiți tind să creadă că reușesc să-și țină mai bine viața sub control. Procedând astfel, ei sunt mult mai activi în rezolvarea problemelor. Dacă ceva nu merge cum trebuie în viață, fă ceva, iar pe viitor asigură-te că ceea ce faci este important.

8. Menţine sub control ceea ce poate fi controlat. Acceptă că unele lucruri nu pot fi controlate. Şi încearcă să fii suficient de înţelept pentru a ştii să le diferenţiezi.

9. Trăieşte în prezent! Singurul moment în care putem fi fericiţi cu adevărat este momentul de faţă. Deci, fii fericit acum! Dacă nu acum, atunci când?

10. Fericirea trebuie să fie parte integrantă a vieţii tale! Presară mici bucurii în rutina zilnică. Aminteşte-ţi să faci lucrurile la timpul lor şi recompensează-te cât de des posibil pentru ceea ce reuşeşti să faci.

Cine nu îşi doreşte să fie fericit? Dacă încerci să fii fericit 99% din timp, în câţiva ani vei radia de fericire, optimism şi doar cu un zâmbet îi vei molipsi şi pe cei din jur.

Doar noi ne putem construi fericirea, de-a lungul timpului, acest lucru ni se dovedeşte tot mai des.

Aşa că am hotărât să fiu mereu fericită, strălucitoare, radiantă, optimistă, veselă!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.