Eu când vreau să fluier, fluier – dramă, thriller, 2010

3

Eu cand vreau sa fluierSâmbătă a fost premiera filmului Eu când vreau să fluier, fluier, la Cluj. Deşi auzisem puţin despre tema acestui film, am decis totuşi să mă duc să-l văd.

Filmul, Eu când vreau să fluier, fluier, a câştigat la Premiile Berlin 2000, două premii importante:

  • Ursul de Argint – Marele premiu al juriului
  • Trofeul Alfred Bauer

Filmul a fost regizat de Florin Şerban, iar scenariul a fost realizat de Cătălin Mitulescu si Florin Şerban.

În rolul principal, George Piştereanu – Silviu, si Ada Condeescu – Ana, iar în rolul directorului de penitenciar îl veţi recunoaşte pe îndrăgitul actor, Mihai Constantinescu. În rolurile secundare, actorii au fost chiar deţinuţii de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova.

Filmul, Eu când vreau să fluier, fluier, a fost proiectat prima dată în penitenciarul unde a fost filmat, şi au fost prezenţi doar actorii principali, deţinuţii şi producătorul, Daniel Mitulescu.

Proiecţia din Peniteciarul din Craiova se doreşte a fi primul dintr-un şir de proiecţii ce se vor organiza în toate penitenciarele din ţară.

Eu când vreau să fluier, fluier este primul film românesc ce prezintă viaţa din penitenciarele din ţară, cu toate legile ei interioare, nescrise.

Tema filmului este dorinţa lui Silviu de a ieşi la o cafea cu Ana, studenta venită în practică la penitenciar, cea care trebuia să-i ajute pe deţinuţii ce urmau să iasă în câteva zile, nişte chestionare.

Poate te vor uimi în ce condiţii trăiesc încă deţinuţii din penitenciarele româneşti, ce înseamnă viaţa de deţinut, şi ce înseamnă să fii la un pas de eliberare şi totuşi, să dai la totul cu piciorul pentru o cafea cu o fată cu buze frumoase.

Furia lui Silviu se dezlănţuie atunci când află că mama sa, cea care îi părăsise pe el şi pe fratele lui pentru a munci în Italia, vrea să-l ia pe fratele lui de lângă el, să-l ducă in Italia. Iar el nu este de acord cu această decizie a mamei, şi reuşeşte să o determine să-i promită ca nu îl va lua cu ea.

Sunt curioasă de părerea voastră dupa ce veţi vedea acest film, eu am ieşit de la film cu un gust amar !

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

3 Comments

  1. am fost si eu la film si nu mi se pare cine stie ce ca si idee da merge dar parca prea simpla actiunea trebuia facut mai mult

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close