Etape de parcurs pentru a avea casa ta

 

Fiecare dintre noi visează la casa mult visată când își întemeiază o familie. Toți se gândesc la cât de bine te simți în casa ta. Casa ta amenajată într-un stil propriu, locul unde abia aștepți să ajungi. Dar nimeni nu îți spune prin câte etape trebuie să treci pentru a ajunge acolo. Nimeni nu îți spune că îți trebuie nervi de oțel și răbdare ca să ajungi să te bucuri de casa ta.

Etape de parcurs pentru a avea casa ta

Alegerea terenului

  • soțul spunea mereu că trebuie să-ți faci casă în locul de care te îndrăgostești. Trebuie să-ți placă amplasarea terenului, împrejurimile. În momentul în care vezi terenul, să-ți și imaginezi casa ta, copiii alergând prin curte. Însă tot el spune că înainte de a visa, trebuie să verifici actele terenului. Un specialist în interpretarea actelor trebuie consultat. Notarul este cel care te poate lămuri cu termenii juridici pe care nu îi înțelegi din acte. Unele cabinete notariale au adoptat această metodă pentru a oferi răspunsuri mai rapide la problemele noastre.

Proiectul casei 

  • vă recomand să nu cumpărați proiecte de pe internet. E mai bine să discutați cu un proiectant. Să-i explicați care e stilul vostru, ce fel de casă vă doriți. Nu-l lăsați să vă influențeze. Ascultați sfaturile pe care vi le dă, dar la final casa trebuie să vă reprezinte pe voi și să se potrivească nevoilor voastre. Aveți grijă la compartimentări, la balcoane și terase, la geamuri și mărimea lor.

Echipa de lucru

  • de preferat, să mergeți pe recomandări. Ar fi bine să vedeți câteva lucrări făcute de ei pentru a vă face o părere. Echipa de lucru ar trebui să ducă casa la final. Să fie pricepuți pentru toate etapele construcției casei – fundație, ridicat la roșu, acoperiș, finisaje interioare și exterioare. Bateți palma cu ei din timp, echipele pricepute în construcții sunt căutate.

Pune preț pe calitate

  • alege calitatea atât pentru mâna de lucru, cât și pentru materiale. Calitatea materialelor folosite se va vedea în timp. Calitatea lucrării se va vedea după rezistența în timp a casei. Puneți accent în mod deosebit pe partea de instalații, pe partea electrică, aceastea sunt etape care necesită maxim de atenție și calitate. Investiți la momentul potrivit la părțile importante. Dacă mobila o putem schimba după un an sau doi, pentru că s-a deteriorat, altfel se pune problema când vorbim de instalații.
  • calitatea trebuie să fie cuvântul de bază atunci când construim și amenajăm o casă.  Nu cumpărați lucruri ieftine, din păcate ele nu vor rezista prea mult timp și vor reprezenta bani pierduți. Mai bine așteptați până aveți suma necesară și cumpărați un produs de calitate.

Nu e ușor să îți faci casa ta de la zero. Nu e ieftin și nici nu e o joacă de copii. Dar cu răbdare și oameni pricepuți alături, îți poți vedea visul împlinit.

Ce fel de probleme ați întâmpinat când ați construit casa? Ce sfaturi ne puteți da la final de proiect?

Foto

11 comentarii la „Etape de parcurs pentru a avea casa ta”

  1. Imi doresc sa imi fac propria casa si sa ma lovesc de toate aceste probleme mentionate de tine. Pana in prezent nu m-am apucat si …. cred ca ar trebui sa mi se alinieze toate planetele sa se poata indeplini dorintele

    Răspunde
  2. Eu caut o echipa buna care sa-mi renoveze baia. Pentru ca vreau ceva mai special, legat de instalatii, pana acum am tot amanat renovarea, pentru ca nu reusesc sa gasesc pe cineva care chiar sa se priceapa. Ai idei?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.