De ce să optăm pentru scaun de mașină pentru copil?

cover_car_seat_grey_and_baby_3

În drumul meu spre servici, mereu văd copii cu nasurile lipite de geam privind cu ochi somnoroși peisajul. Unii stau cuminți, alții învață, alții vorbesc cu părinții distrăgându-le atenția de la trafic. Pe mine mă sperie copiii care stau între cele două scaune din față. Am emoții pentru ei, și sper să nu se fie implicați într-un accident.

Siguranța este principala cauză pentru care legea ne obligă să avem scaune de mașină pentru copilul nostru. Cercetările arată că accidentele rutiere sunt principala cauză a decesului copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Autoritățile pledează pentru utilizarea corectă a scaunelor de mașină pentru a preveni aceste decese.

Majoritatea scaunelor de mașină vin acum cu un sistem reglabil în cinci puncte, așa cum se folosesc la mașinile de cursă. Aceasta înseamnă că există două benzi peste umeri, două pentru coapse și o curea între picioare. În cazul unui accident, impactul se răspândește uniform pe corp, iar cureaua dintre picioare împiedică alunecarea din scaun.

Dacă scaunele pentru copii sunt instalate corect, se estimează că numărul deceselor în urma accidentelor rutiere se reduce cu până la 70%.

Scaunele de mașină pentru copii sunt special concepute pentru a corespunde corpurilor mici și fragile ale copiilor. Scaunele au piese reglabile și se ajustează în funcție de greutatea și înălțimea copilului!

Aveți grijă când luați un scaun de mașină vechi, să nu fi fost implicat niciodată într-un accident, să nu aibă deteriorări vizibile sau piese lipsă.

Cel mai bun mod de a ne proteja copiii, este să folosim scaunul corect, la timpul potrivit, în momentul potrivit.

 Foto 

2 thoughts on “De ce să optăm pentru scaun de mașină pentru copil?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.