De ce să desfășori activități agricole?

În copilărie, aveam la părinți o grădină mare și un solar. Primăvara devreme începeam să desfășurăm activități agricole până toamna târziu. Eu și sora mea aveam anumite activități, iar părinții altele mai dificile. Însă an de an, cursul activităților în grădină era același. Ni se părea normal să avem roșii și castraveți la discreție, fructe în fiecare sezon. Puneam provizii pentru iarnă și ne delectam cu ele. Cu timpul, solarul a fost abandonat, nu mai era timp suficient. Din păcate, mergând la facultate, iar apoi la job, nu mai era timp și activități în grădină.

Acum, fiind la casa mea, îmi dau seama ce valoare aveau acele roade din munca mâinilor noastre. Copii fiind era între muncă și joacă, dar gustul acelor legume, fructe, zarzavaturi, e de neuitat. De ceva timp, mă gândesc să reiau câteva dintre activitățile agricole, cred că am avea doar de câștigat.

Motive pentru a desfășura activități agricole

Orice muncă agricolă pare o corvoadă pentru că e nevoie de efort fizic. Dar eu găsesc multe avantaje și vreau să vă spun și vouă:

** Nu e nevoie de studii, găsești multe informații utile

Marele nostru avantaj este că acum avem toată informația la dispoziție. Orice vrei să faci, trebuie doar să cauți pe internet și să aplici. Poți intra pe grupuri de specialitate și să ceri informații dacă ceva nu îți este clar. Succesul recoltei este garantat dacă pui pasiune.

Important este să te decizi ce anume vrei să cultivi. Adună informații complete de la plantare la recoltare și munca ta va fi încununată cu succes. În plus, te vei bucura de produse sigure pentru tine și cei dragi ție. Noi ne dorim să cultivăm cartofi, dar știam că e nevoie să parcurgem toate etapele pentru a ajunge la faza de recoltarea cartofilor. Așa că ne-am documentat despre cultura cartofului, cum și când se face plantarea, ce soiuri se recomandă, dar și cum îngrijim și protejăm cultura. Am aflat câteva detalii de care vom ține cont pentru a avea o recoltă bună.

** După muncă, și răsplată

Munca multă și cu pasiune a fost întotdeauna recompensată. Consider că munca fizică, adică aceste activități agricole au multiple avantaje. Depui efort fizic, stai departe de telefon, televizor, ai o rutină bine stabilită și nu mai pierzi timp prețios. Nu e timp de leneveală și după munca în aer liber, vei dormi foarte bine, adio insomnii.

Nu este bucurie mai mare decât să vezi cum micile răsaduri sau semințe devin plante care produc roade. Întotdeauna, ce va ieși din munca mâinilor tale va fi altfel apreciat și prețuit, și cu siguranța și aroma va fi aparte.

Pe mine mă fascinează, cum o sămânță mică, cum e cea de castraveți, poate să dea roade bogate dacă e bine îngrijită. Pui sămânța în pământ, ai grijă de ea și în câteva săptămâni te trezești la etapa, recoltarea castraveților. Adevărul e că niciun castravete nu va fi la fel de aromat și de gustos ca cel cules cu mâna ta din grădina proprie. Da, spun asta din proprie experiență.

** De la pasiune la afacere

Pasiunea noastră poate deveni afacere, o sursă bună de venit. În unele sezoane, producția este mai mare decât necesarul nostru. Sau apropiații noștri sunt în căutare de surse sigure de produse. Așa că putem vinde ce este în plus sau doritorilor de produse, legume, fructe, cu adevărat bune și gustoase.

Tot mai multă lume este acum în căutare de produse cât mai sigure, cât mai sănătoase. Căutăm gustul care să ne ducă cu gândul la copilărie. Și suntem dispuși să plătim pentru că știm câtă muncă este necesară pentru activitățile agricole.

Cu cât cererea este mai mare, cu atât ne putem gândi serios la trecerea de la pasiune la afacere. Cei mai mulți agricultori au început să facă agricultură pentru consumul propriu. Cu timpul, cererea fiind mare, s-a transformat în afacere și a meritat.

Nu este ușor, dar cu siguranță, merită!

Nu o să vă mint, munca agricolă nu este ușoară. Necesită timp, energie, resurse, dar merită tot mai mult. Produsele cu adevărat ”curate”, din surse sigure, vor avea mereu trecere. Și asta pentru că reclama se face din vorbă în vorbă. Fiecare dintre noi dorește alimente cât mai sănătoase și suntem dispuși să plătim.

Toate aceste activități agricole trebuie prețuite mai mult pentru că datorită celor care le desfășoară cu drag, noi avem produse sănătoase de pus pe masă!

2 comentarii la „De ce să desfășori activități agricole?”

  1. Foarte bine ai punctat : dupa munca și răsplată. Sa mănânci din ce ai plantat și îngrijit tu e o satisfacție tare frumoasă 💚💚💚

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.