De ce iubesc Transilvania?

4

Iubesc Transilvania pentru că aici sunt acasă.

De Transilvania, această parte frumoasă a României, nu ai cum să nu te îndrăgosteşti. Dacă străinii nu au prea auzit de România, de Contele Dracula din Transilvania, toată lumea a auzit.

Turiștii atât cei străini, cât și cei autohtoni, sunt atrași de Transilvania datorită multitudinii de obiective turistice. Iarnă, vară aici nu te plictisești: dacă iarna ai posibilitatea să te bucuri de iarnă pe pârtiile amenajate de la Arieșeni, Predeal, Poiana Brașov, vara poți să vizitezi Castelul Bran, Cetatea Medievală de la Sighișoara, Piața Sfatului, bine cunoscutele saline de la Praid și Turda, renumita Grădină Botanică din Cluj-Napoca, frumoasa Grădină Zoologică de la Târgu Mureș, și să nu uităm de la Cimitirul Vesel de la Săpânța.

În Transilvania încă se mai păstrează unele obiceiuri, încondeierea ouălor de Paște în vechiul stil cu rășină, Târgul de fete de la Muntele Găina, Târgul de Toamnă de la Negreni. Și dacă ai obosit tot vizitând Ardealul, îți recomandăm să încerci cu încredere să te delectezi cu bucate tradiționale din Transilvania! Nu degeaba spunea Egon Ronay unul dintre cei mai importanți critici culinari din Marea Britanie, ”gastronomia a dat lumii trei concepte culinare complexe: bucătăria franceză, cea chineză şi… bucătăria Transilvaniei”

Transilvania este locul unde au loc cele mai frumoase şi interesante evenimente culturale, Cerbul de aur, Comedy Cluj, TIFF, Festivalul de la Sighişoara sunt doar câteva.

Diversitatea Transilvaniei este dată de numeroasele etnii care locuiesc aici, etnii care pe zi ce trece sunt tot mai multe. Transilvania ca şi comunitate multiculturală este formată din mai multe etnii de membri activi: armeni, chinezi, egipteni, evrei, germani, ivorieni, japonezi, marocani, maghiari, basarabeni, palestinieni, polonezi, rromi, rusi, turci şi ucraineni.

Dacă până acum nu ai vizitat Transilvania, te invităm să o faci şi te asigurăm că nu vei regreta.

Dacă ai vizitat Transilvania sau dacă locuieşti aici, te invităm să răspunzi la o întrebare , avem şi noi o curiozitate: Tu de ce iubeşti Transilvania?

Dacă și tu iubești Transilvania, atunci cu siguranță ne vom vedea la concertul de lansare a televiziunilor noastre: Transilvania L!VE și Transilvania LOOK, precum și a platformei online Transilvania TUBE alături de Voltaj, Fly Project, DJ Sava & Andreea, Andra.

Ne vedem la concert marți, 14 februarie, de la ora 18, în Piața Unirii!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

4 Comments

  1. Fiecare țară are părți frumoase și o bucătărie aparte, și e bine să guști din toate, dar parcă tot ale noastre din Transilvania sunt cele mai bune.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice naturale Noah
Răsfață-ți părul cu cosmetice naturale Noah BioCart

Îngrijirea părului cu cosmetice naturale Noah BioCart oferă cosmetice naturale pentru îngrijirea părului, tenului, pielii. Sunt atrasă de brandurile noi...

Close