De ce iubesc Transilvania?

De ce iubesc Transilvania?Iubesc Transilvania pentru că aici sunt acasă.

De Transilvania, această parte frumoasă a României, nu ai cum să nu te îndrăgosteşti. Dacă străinii nu au prea auzit de România, de Contele Dracula din Transilvania, toată lumea a auzit.

Turiștii atât cei străini, cât și cei autohtoni, sunt atrași de Transilvania datorită multitudinii de obiective turistice. Iarnă, vară aici nu te plictisești: dacă iarna ai posibilitatea să te bucuri de iarnă pe pârtiile amenajate de la Arieșeni, Predeal, Poiana Brașov, vara poți să vizitezi Castelul Bran, Cetatea Medievală de la Sighișoara, Piața Sfatului, bine cunoscutele saline de la Praid și Turda, renumita Grădină Botanică din Cluj-Napoca, frumoasa Grădină Zoologică de la Târgu Mureș, și să nu uităm de la Cimitirul Vesel de la Săpânța.

În Transilvania încă se mai păstrează unele obiceiuri, încondeierea ouălor de Paște în vechiul stil cu rășină, Târgul de fete de la Muntele Găina, Târgul de Toamnă de la Negreni. Și dacă ai obosit tot vizitând Ardealul, îți recomandăm să încerci cu încredere să te delectezi cu bucate tradiționale din Transilvania! Nu degeaba spunea Egon Ronay unul dintre cei mai importanți critici culinari din Marea Britanie, ”gastronomia a dat lumii trei concepte culinare complexe: bucătăria franceză, cea chineză şi… bucătăria Transilvaniei”

Transilvania este locul unde au loc cele mai frumoase şi interesante evenimente culturale, Cerbul de aur, Comedy Cluj, TIFF, Festivalul de la Sighişoara sunt doar câteva.

Diversitatea Transilvaniei este dată de numeroasele etnii care locuiesc aici, etnii care pe zi ce trece sunt tot mai multe. Transilvania ca şi comunitate multiculturală este formată din mai multe etnii de membri activi: armeni, chinezi, egipteni, evrei, germani, ivorieni, japonezi, marocani, maghiari, basarabeni, palestinieni, polonezi, rromi, rusi, turci şi ucraineni.

Dacă până acum nu ai vizitat Transilvania, te invităm să o faci şi te asigurăm că nu vei regreta.

Dacă ai vizitat Transilvania sau dacă locuieşti aici, te invităm să răspunzi la o întrebare , avem şi noi o curiozitate: Tu de ce iubeşti Transilvania?

Dacă și tu iubești Transilvania, atunci cu siguranță ne vom vedea la concertul de lansare a televiziunilor noastre: Transilvania L!VE și Transilvania LOOK, precum și a platformei online Transilvania TUBE alături de Voltaj, Fly Project, DJ Sava & Andreea, Andra.

Ne vedem la concert marți, 14 februarie, de la ora 18, în Piața Unirii!

4 thoughts on “De ce iubesc Transilvania?”

  1. Fiecare țară are părți frumoase și o bucătărie aparte, și e bine să guști din toate, dar parcă tot ale noastre din Transilvania sunt cele mai bune.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.