Cumpărături de sezon pentru a te bucura de o iarnă ca în povești

19

Cumpărături de sezon pentru o iarnă adevărată

Cât ne-a lipsit să facem cumpărături de sezon? De când nu am mai avut o iarnă ca în povești? Parcă ne-a fost dor să purtăm bocanci îmblăniți și căciulă călduroasă! Sania s-a plictisit de când așteaptă zăpada. Și mănușile sunt dornice de o bulgăreală.

Iarna aceasta ne-a surprins cu multă zăpadă. Și frig, și zile libere. Numai bune de profitat la maxim. Iubitorii de sporturi de iarnă sunt cei mai fericiți. Nici comercianții nu se plâng. Au avut cele mai bune vânzări din ultimii ani. Și iarna încă nu s-a terminat. La meteo se anunță încă ninsori. Iar la munte, stratul de zăpadă continuă să crească.

Ce trebuie să avem pe lista cumpărături de sezon pentru a ne bucura de iarnă?

Cu mic, cu mare, toată lumea iese la zăpadă. Să profităm de aceste ierni bogate. Însă să ne dotăm cu toate cele necesare.

cumpărături de sezon

 • Încălțăminte potrivită

Zăpadă multă înseamnă și umezeală multă. Iar dacă aveți probleme cu circulația periferică, puneți accentul pe încălțăminte. Încălțimintea de iarnă trebuie să fie din piele naturală și îmblănite cu blană naturală. Evitați tot ce e sintetic. Când alegi natural, spui calitate și confort.

 • Îmbrăcăminte potrivită

Încă există conceptul să ne luăm multe pe noi. Complet greșit. Vei transpira și îți va fi frig. Nu te vei putea mișca lejer. Optează pentru haine speciale pentru sezonul rece. Alege haine din bumbac. Dacă au și protecție termică, cu atât mai bine. E suficient să ai o bluză de corp, o flanelă mai groasă și o geacă de iarnă.

 • Accesorii de iarnă

Nu, aici nu mă refer la cercei cu model de sezon. Mă refer la căciulă, fular, mănuși. Sunt absolut necesare și nu ieșiți din casă fără ele. Căciula dacă e căptușită, e mai bine. Un fular lung și gros ne poate apăra gătul și fața de frig. Mănușile ne vor proteja mâinile.

Să nu uităm nici de ochelarii de soare/zăpadă. Mi se par extrem de necesari. Albul zăpezii poate fi extrem de obositor pentru ochi. Vom sta mereu încruntați. Iar dacă ninge, ne va fi greu să ne  bucurăm de plimbarea în natură.

 • Toate cele necesare pentru sporturi de iarnă

Dacă ești pasionat de sporturi de iarnă, trebuie să pui accentul pe schiuri și echipament schi. Nu îți vor lipsi casca și ochelarii de schi, bocancii și pantaloni și jachetă de schi. Alege calitate pentru a te putea bucura mai multe sezoane. Și a nu mai fi nevoit să investești an de an în echipament.

cumpărături de sezon

Se deschid tot mai multe patinoare în orașe. Așa că o pereche de patine sunt necesare. Există cursuri pentru copii, dar și pentru adulți. Și e bine să înveți ca adult, te vei putea bucura împreună cu copilul de iarnă.

Nu aș neglija nicio sanie trainică. Timpul nu ne permite să mergem la schi zi de zi. Însă ne putem bucura de zăpadă, ieșind la săniuș. Copiii se bucură și se distrează. Noi de ce nu ne-am bucura alături de ei? În plus, săniușul ne amintește de copilărie.

Sporturile de iarnă sunt minunate, facem mișcare în aer curat. Petrecem timp cu copilul și/sau cu prietenii. Ne distrăm de minune și uităm de toate probleme pentru un timp.

Gata cumpărăturile? Să ieșim la zăpadă!

Avem o iarnă cu multă zăpadă și toată lumea a fost luată prin surprindere. Ar fi bine să nu rămânem surprinși că se termină iarna. Haideți să ne bucurăm de iarnă, de zăpadă și de activitățile de iarnă. Fiecare anotimp are frumusețea lui. Ne rămâne doar să ne bucurăm.

Voi ce cumpărături de sezon ați făcut în această iarnă? Vă plac sporturile de iarnă, le practicați?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Iarna chiar ne-a luat prin surprindere si trebuie sa ne imbracam gros chiar daca nu mergem la schi. Vacantele la munte au fost mereu preferatele mele, prin urmare si sporturile de iarna.

 2. Eu mor pe parintii care le dau copiilor 5-6 buze si 3-4 perechi de pantaloni pe ei. Am o nepotica de 3 ani care refuza sa mai iasa din casa iarna din cauza hainelor groase si numeroase care nu ii dau voie sa se miste. Ar trebui haine mai putine, dar calduroase, din materiale cat mai naturale.

 3. Noi am luat incaltaminte speciala pentru zapada si combinezoane, o sanie pentru fete si am fost o zi la munte la inceput de an. Cautam zapada…la noi nu era inca. Acum ne bucuram de multa zapada, iar sania este extrem de utila!

 4. Eu cumpar in general haine potrivite pentru sporturile de iarna pentru ca am vazut in ultimii ani ca o geaca buna, o pereche de pantaloni impermeabili si o helanca bine aleasa fac minuni atunci cand iesim afara la zapada.

 5. Din păcate sănătatea nu-mi mai permite să practic sporturi de iarnă sau să mă bucur din mijlocul naturii de tot ce oferă ea. Totuși, fac cumpărături de sezon pentru pitic, copii iar eu aleg piese de îmbrăcăminte care păstrează căldura.

 6. Super utile recomandarile tale. In acest sezon abia am reusit sa ne aliniem cu hainele si accesoriile de iarnă. Mai ales pentru copii. Abia astept insa sa avem ocazia sa purtam echipamentele de schi 😛

 7. Incaltamintea de iarna face diferenta! Si nu numai, caci hainele termice s-au dovedit a fi cele mai bune adjuvante in acest sezon! 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
shopping online
5 avantaje pentru shopping online

Shopping online - doar avantaje! Zi de zi, mă bucur că există posibilitatea de shopping online. Și de fiecare dată,...

Close