Cum să scapi de acarieni: 3 sfaturi eficiente
Acarienii sunt insecte microscopice care pot trăi în diverse locuri și în condiții diferite. Ei nu reprezintă o boală, ci sunt un tip de insecte. Nu au aripi și au formă ovală. De obicei, sunt vizibili pe piele, dar pot trăi și în alte zone ale patului dumneavoastră. Atunci când acarienii trăiesc în salteaua si lenjeria dumneavoastră, își fac drumul pe piele și mușcă sau sug umiditatea din ea.
Acest lucru poate face ca pielea să fie uscată și să provoace mâncărimi. Aceste insecte sunt de fapt inofensive atâta timp cât nu-și injectează saliva sau sângele în gazdă. Dar dacă saliva sau sângele lor ajunge în gazdă, poate provoca erupții cutanate, mâncărimi, umflături, roșeață și chiar infecții. Din fericire, există mai multe modalități prin care puteți scăpa de acarienii care trăiesc pe pielea dumneavoastră. Citește mai departe pentru a afla cum.
1. Moduri simple de a scăpa de acarieni
Metoda cea mai utilizată pentru a scăpa de acarieni este spălarea cu un produs de curățare cu peroxid de benzoil. Nu folosiți produse de curățare dure, deoarece acestea vă pot lipsi pielea de uleiurile sale naturale. Odată ce fața este curățată, ar trebui să o dați cu un antiperspirant care conține acid salicilic sau peroxid de benzoil. Ar trebui să folosiți o saltea antiacarieni eficientă pentru a scăpa mai repede de aceștia.
Aceste saltele sunt fabricate din ingrediente naturale precum eucaliptul, arborele de ceai, lămâia și menta. O saltea cu memorie potrivită pentru combaterea acarienilor este la dispoziție oricând, fiind posibila alegerea unei saltele potrivite patului tău, indiferent de dimensiunea acestuia.
2. Alegeți saltele antiacarieni
Acarienilor le place să-și depună ouăle în patul tău, așa că primul pas pentru a scăpa de ei este să scapi de gazda lor – patul tău. O infestare cu acarieni este rezultatul unei probleme subiacente, cum ar fi o problemă structurală în pereții dormitorului tău, un acoperiș cu scurgeri sau o piesă de mobilier care permite pătrunderea umezelii. Este important să scăpați de aceste surse de umiditate cât mai curând posibil. Un pat învechit este un habitat deosebit de favorabil pentru acarieni, așa că este înțelept să îl scoateți din cameră cât mai curând posibil.
3. Cearșafuri potrivite împotriva acarienilor
Cearșafurile subțiri și curate sunt cheia pentru a ține la distanță acarienii. Cele mai bune așternuturi sunt cele din lână și amestecuri de poliester. Dacă patul dumneavoastră are tendința de a fi infestat de acarieni, este înțelept să investiți într-o bară de pat pentru a menține așternuturile la locul lor și pentru ca patul în sine să nu se miște. De asemenea, puteți achiziționa saci de plasă pentru așternuturile de pat pentru a împiedica acarienii să ajungă în hainele/linia de pat.
Umiditatea este o problemă majoră, deoarece îi ajută să se hrănească. Acestea se vor mișca pentru a ajunge la umiditate și la elementele cu care se hrănesc. Pentru a preveni acest lucru, puneți întotdeauna un cearșaf uscat pe pat. Atunci când puneți un cearșaf uscat pe pat, împiedicați umezeala să se infiltreze între cearșaf și saltea.
Multumim de sfaturi! Nu stiam ca sunt saltele speciale impotriva acarienilor.
Multumesc pentru sfaturi. Unele le stiam altele nu, dar o sa le incerc pe toate si o sa-mi schimb salteaua cu una cu memorie.
Sincer, nu mă documentasem niciodată temeinic despre acarieni, astfel că acest articol mi-a prins tare bine. 🙂
Eu știam ca ele pot fi in perna. Dar ma apuca groaza ca se pot găsi inclusiv in saltea. Voi caută hârtiile de la saltea sa văd dacă are proprietăți de genul
Foarte bine ai punctat! Există de asemenea și un aspirator care are anumite funcții pentru a scăpa de acarieni. Dar soluțiile cele mai ușoare și la îndemână sunt cele punctate de tine.
Nu stiam ca sunt saltele antiacarieni si nu cred ca salteaua mea are proprietatile astea. Am sa ma informez si eu si eventual sa fac ceva schimbari