Cum să devii un om de succes? VI

successful man-saidaonlineCe este imaginea de sine?

Cum te vezi? Când priveşti în oglindă vezi o persoană încrezătoare sau vezi o persoană timidă? Ştii cine eşti? Acestea sunt întrebări foarte importante pentru că ele conduc spre imaginea ta de sine.

Imaginea de sine reprezintă cum te vezi tu pe tine şi este imaginea bazată pe experienţe din copilărie.

Odată ce ţi-ai format o părere, o idee în mintea ta despre ceea ce eşti, şi acea imagine s-a conturat, atunci eşti gata să accepţi această imagine a ceea ce eşti.

Ce se întâmplă dacă imaginea ta de sine nu concordă cu tine ca o persoană de succes? Spus mai simplu, imaginea ta de sine este în legătură cu succesul, pentru că dacă ai o părere proastă despre tine atunci nu vei avea încredere în tine că poţi avea succes! Nu o să crezi că în capacităţile tale şi că poţi avea succes. Adevărul este că persoanele care nu cred că merită să aibă succes, nu vor reuşi să aibă suuces în viaţă. Când devii capabil să îţi schimbi imaginea de sine într-un sens pozitiv, atunci vei începe să ai succes. Există o corelaţie directă între succes şi încredere şi încrederea intervine atunci când ai o părere bună despre tine!

Încrederea în sine este strict legată de modul în care te vezi. Dacă tu nu ai încredere în tine şi în deciziile tale, atunci nu poţi să crezi că ai putea avea succes. Dacă înainte să începi ceva, nu crezi că vei avea succes, atunci sigur nu vei reuşi. Ai nevoie de încredere în tine ca să ai succes. Din fericire, există moduri prin care ne putem creşte încredere în noi. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te analizezi bine şi să faci următoarele lucruri:

 • încearcă să identifici lucrurile care te împiedică în a avea încredere în tine
 • învinge acele lucruri care te blochează
 • anulează acele frici şi găseşte succesul!

Un semn care denotă că nu ai încredere în tine este amânarea. Dacă amâni luarea unor decizii, atunci nu vei fi capabil să iei decizii. Dacă nu ai încredere în deciziile tale, atunci ai scenariul perfect. Poţi căpata încredere în tine dacă în loc să amâni deciziile, treci la acţiune.

Trebuie să ai atitudinea corectă!

Atitudinea este totul în viaţă. Atitudinea ta spune cum vezi tu lumea. Dacă ai o atitudine pozitivă, vei vedea partea plină a paharului. Atitudinea determină dacă eşti o persoană optimistă sau pesimistă. Pentru a avea succes, trebuie să fii optimist în legătură cu succesul spre care tinzi.

Atitudinea ta influenţează tot ceea ce faci şi atunci când vorbeşti cu tine însuţi, ceea ce îţi spui ţie are o influenţă puternică asupra ceea ce eşti. Atitudinea ta influenţează:

 • cine eşti
 • ce eşti
 • acţiunile tale
 • comportamentul tău
 • deciziile tale.

Fără să îţi dai seama, atitudinea ta şi subconştientul vor începe să atragă:

 • evenimente
 • circumstanţe
 • situaţii
 • persoane.

Toate acestea te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit. Dacă te vei gândi doar la succes şi la ce vei face când vei avea succes, atunci vei ajunge să ai succes mult mai uşor.

Nu uita, gândurile tale se materializează, iar apoi devin realitate.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.