Cum să devii un om de succes ? III

Cum să devii un om de succes ? IIITrebuie să începi cu o viziune!

Îţi aminteşti că am vorbit de necesitatea unei hărţi pentru deciziile tale? Ei bine, trebuie să ştii unde vrei să mergi, trebuie să ai o viziune.

Viziunea ta este unde vrei să ajungi şi ce vrei să fii.

Viziunea ta reprezintă viaţa mai bună pe care speri să o ai, chiar dacă e vorba de partea financiară, spirituală sau personală. Viziunea ta este rezultatul a ceea ce îţi doreşti şi este modul în care vei obţine rezultate noi şi mai bune decât te-ai fi aşteptat! Viziunea ta este cum îţi doreşti ca viaţa ta să fie la un anumit moment din viaţă!

Cum se crează o viziune? Unii ar putea spune că procesul e similar cu cel al conceperii unui copil. Când un copil este creat prin concepţie, totul începe de la o mică sămânţă şi apoi tot creşte.

Ca şi la copil, există o sămânţă de unde începe procesul de creştere. Viziunea ta începe exact la fel.  Ai o idee „Vreau să fiu scriitor” , iar de aici începi să creşti această viziune până când ia naştere.

Cu cât te gândeşti mai mult la viziunea ta, cu atât mai mult creşte şi cu atât mai mult prinde contur. Ca şi copilul în pântece, în timp creşte de la ceva mic la mai mult de o celulă şi apoi la o fiinţă umană. Viziunea ta începe ca o idee, şi apoi începi să te gândeşti „Ca să devin scriitor, trebuie să fac asta, asta şi asta.” Acum ai o idee care începe să crească pentru că ai început să te gândeşti cum poţi duce la realizarea viziunii.

În final, viziunea ta fructifică, se naşte, exact ca şi un copil. În timp ce unui copil îi ia 9 luni să ajungă de la nimic la ceva, conceperea viziunii tale poate să dureze doar câteva săptămâni, sau câţiva ani, asta depinde doar de tine.

Creierul tău trebuie să fie „un sol fertil” pentru viziunea ta. Dacă mintea ta este plină de dubii şi griji, este ca şi cum ai avea otravă în loc de „sol fertil”. Viziunea ta va muri înainte de a avea posibilitatea de a înflori, ceea ce este greşit.

Acum, daca mintea ta este plină de încredere şi gânduri cum că vei reuşi să-ţi îndeplineşti visele, atunci este vorba de ceva complet diferit. Acum mintea este un „sol fertil” şi viziunea ta poate să crească repede şi să înflorească, schimbându-ţi viaţa şi, totodată, schimbându-te pe tine.

Şi atunci, cum îţi poţi îndeplini viziunea?

1. Trebuie să ai încredere în tine şi în deciziile tale.

2. Trebuie să ignori acele persoane care îţi spun că greşeşti. Cine te cunoaşte mai bine decât te cunoşti tu pe tine însuţi? De ce ar trebui ei să-ţi spună ce să faci?

3. Ai o viziune a ceea ce vrei şi apoi tot ce trebuie să faci este să-ţi dai seama cum să ajungi de la punctul A(acum) la punctul B (viziunea).

4. Gândeşte-te la viziunea ta tot timpul cu încredere. Nu te gândi că nu se va întâmpla dacă apare vreun dubiu; sămânţa rea se împrăştie destul de repede în mintea ta care acum este un „sol fertil”.

Viziunile sunt foarte importante dacă vrei să ai succes. Ele sunt cele care te vor ajuta să-ţi realizezi visele. Trebuie să ştii încotro te îndrepţi şi trebui să ai o viziune cum poţi ajunge acolo.

Fără o viziune, succesul este doar un vis!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.