Cum îngrijim un păr electrizat?

Îngrijirea părului este o provocare pentru fiecare dintre noi. Ne place să fie lung, frumos și sănătos și toate acestea necesită produse speciale de îngrijire. Din păcate, frigul, soarele, vântul, aparatele de styling, nu fac decât să ne afecteze părul. Condițiile meteo nu le putem evita, așa că ne rămâne să ne îngrijim cu mare atenție podoaba capilară.

M-am confruntat și eu cu această problemă. Un păr electrizat înseamnă un păr casant, un păr mereu încurcat, care se rupea. Am început să caut soluții și să achiziționez produse pentru îngrijirea corespunzătoare. Este foarte important să identificăm cu ce probleme se confruntă părul nostru pentru a-l trata din timp.

Se recomandă un ritual pentru

îngrijirea părului electrizat

Se poate să te confrunți cu această problemă doar în unele anotimpuri sau când mergi în vacanțe. Apa din alte țări, mie îmi afectează mereu firul de păr. Încerc să am la mine produse care să îmi ajute părul să se mențină frumos.

**alege cu grijă produsele pentru părul tău

Există game complete de produse special pentru părul electrizat. Informează-te, cere detalii și folosește-le pe cele potrivite acestei probleme. Eu am decis să folosesc gama Olaplex. Pentru a mă asigura că voi avea rezultate bune, mi-am luat întreaga gamă.

Folosesc un produs înainte de a spăla părul, îl las să acționeze câteva ore. Limpezesc părul și aplic șamponul din aceeași gamă. E nevoie de o cantitate mică fiind un produs foarte dens. Spăl părul de două ori și apoi aplic balsam. Las acest produs să acționeze bine, limpezesc și îmi înfășor părul într-un prosop.

Înainte de uscare, folosesc un produs leave-in care ajută firul de părul, dar are și efect de menținere a părului aranjat. Am observat că vârfurile nu se mai despică și buclele rezistă mult mai bine. Folosesc aceste produse de aproape un an de zile. Părul meu e mult mai sănătos, mai hidratat, nu se mai electrizează deloc.

**folosește produse pentru o îngrijire intensivă

Pe cât posibil, alege să folosești produse care îngrijesc firul de părul în profunzime. Aici mă refer la produse cu keratină, menită să ajute la regenerarea părului deteriorat. E bine de menționat și faptul că acest ingredient minune, keratina, ajută la creșterea părului, el fiind fin și strălucitor.

**aranjarea părului, între aspect frumos și riscul de a-l deteriora

Eu folosesc mereu placa pentru creponarea vârfurilor, pentru volum și ondulatorul automat pentru bucle. Părul meu rezistă aranjat 3 zile, ceea ce contează enorm pentru mine. Am părul foarte lung, procesul de îngrijire durează destul de mult timp, așa că trebuie să găsesc soluții.

Când timpul îmi permite, îmi fac bucle cu ondulatorul fără căldură. Este o variantă mult mai sănătoasă, însă necesită mai mult timp pentru aplicarea lui, dar și pentru ca buclele să se formeze. Dar este o soluție mult mai sănătoasă pentru a avea părul aranjat. Din experiența mea, buclele chiar rezistă, deci este o bună soluție și eviți ca părul să se deteriozeze.

Sunt curioasă câte dintre voi vă confruntați cu această problemă a părului? Ce produse folosiți pentru îngrijirea unui păr electrizat?

9 thoughts on “Cum îngrijim un păr electrizat?”

  1. Si eu am parul electrizat cateodata dar folosesc ulei hranitor si se aranjeaza fara probleme. Am ales un ulei pentru ingrijire intensiva si balsam din aceeasi gama.

    Reply
  2. Multumim pentru sfaturi, chiar sunt utile pentru mine! Parul meu se electrizeaza des, mai ales dupa baie si dupa somn.

    Reply
  3. Iarna am deseori probleme cu parul electrizat, in rest e decent. Serul pentru par ma ajuta mult in acele momente. 😀 As vrea sa incerc si un sampon Olaplex pe viitor…nu stiu ce sa zic la capitolul matreata, daca ne vom impaca.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.